Аматори - 10-03-2014, 10:03 - sasa 188

Лубенське дербі перед стартом чемпіонату

Лубенське дербі перед стартом чемпіонату

ФК «Лубни» (Лубни) – «Зеніт» (Лубни) 2:8 (0:6).
Лубни. Стадіон «Центральний». 9 березня. Товариський матч. 119 глядачів. + 9С.
Судді: О. Кулик, Ю. Юрченко, М. Гайдук (усі – Лубни).
ФК «Лубни» (Лубни): Висотченко, Куций, Рабільченко, Печарський, Шоха, Величко, Гришанович, Порощай, Панченко, Копаніцин, Бойко.
На заміну виходили: Рябуха, Романенко, Загоруйко, Ламіне, Ебенгу, Бувалець, Отченашенко, Мірошниченко, Лозицький.
Тренер: А. Гришанович.
«Зеніт» (Лубни): Макаренко, Кирпиченко, Бортнік, Латенко, Кривошеєв, Даценко, А. Голубенко, Ященко, Рева, Нечипоренко, Шевченко.
На заміну виходили: Четверіков, Гриценко, Ю. Голубенко, Ігнатенко, Михайленко, Пархоменко, Яцько, Мисник.
Тренер: С. Бортнік.
Голи: Отченашенко (48, 79) – Шевченко (6, 34, 48), Нечипоренко (23, 37), Рева (32), Ященко (35), Богомолов (49).

 

Це був перший спаринг-матч футбольних лубенських команд, які цьогоріч будуть вести боротьбу у чемпіонаті області.

Цього дня в Лубнах суперничали муніципальна команда і приватна. Зазначу, що склади обох колективів були експериментальними. Лубенські глядачі стали свідками десяти забитих м’ячів, а домінування на полі зенітівці було ще явним у першому таймі. І нехай любителі футболу не дивуються великим футбольним результатом, адже «Зеніт» цього дня постав перед глядачами у цілком у бойовитому складі, в якому виділялися грою колишні гравці відомого градизького «Темпу» гребінківчани Валентин Шевченко і Сергій Ященко, один з кращих бомбардирів першої ліги у складі ФК «Шишаки» лубенець Дмитро Нечипоренко, досвідчені лубенські гравці Євген Макаренко, Дмитро Бортнік, Ярослав Рева, Євген Четверіков. Грали і ще деякі гравці, що були на оглядинах.

Все вирішилося ще у першому таймі, коли ударна ланка нападників «Зеніту» просто «розбила» захист ФК «Лубни» – 6:0 на їх користь. Після замін у другому таймі гра дещо вирівнялася і лубенські глядачі, що вже «скучили» за футболом,  спостерігали майже рівну гру, в якій перемогли більш сильніші на даний час зенітівці – 8:2 на їх користь.

Відзначимо вдалий дебют молодого тренера «Зеніту» Сергія Бортніка. Щодо участі обох лубенських команд у футбольному чемпіонаті Полтавщини-2014, то ще є деяке «не визначення» у напрямку обласних ліг – де брати участь: у «Вищій» чи «Першій»?! Як кажуть, час все розмістить на місця…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода