Першість Полтавщини - 11-06-2014, 09:06 - sasa 217

Лубни – Фламінго: відлуння матчу

Лубни – Фламінго: відлуння матчу

На адресу сайту уболівальників надійшов лист від нашого постійного дописувача Юрія Климченка, який обурюється звітом про матч першості Полтавщини серед команд вищої ліги Лубни – Фламінго, який відбувся 31 травня у Лубнах на стадіоні \”Центральний\”, розміщеного на сайті комсомольського клубу. Подаємо його точку зору на події які відбулися у Лубнах.

На сайті ФК «Фламінго»: fcflamingo.com.ua після матчу у Лубнах була опублікована стаття В\’ячеслава Федірка – «Лубны-Арена: 2 сребренника для Иуды». Скажу спочатку, що колегою і журналістом Славу я називати не буду, адже кожен професіонал має спочатку заслухати й іншу точку зору про інцидент, який стався на стадіоні перед початком матчу – запитати думку у дирекції стадіону або у граючого тренера комсомольчан Євгена Сливи про прийом команди і саму організацію поєдинку в Лубнах. І, нарешті, просто не писати БРЕХНЮ, яка не зовсім подобає журналісту…

Але про все, як кажуть, по-порядку…

ФЕДІРКО В\’ячеслав: …абсолютно никто не встретил команду и не сопроводил в раздевалки, не принял так сказать на \”высоком\” уровне. Что делать в такой ситуации? Естественно, спасение утопающих – дело рук самих утопающих. Пришлось ребятам самим искать себе приют, размещаться с горем пополам.

Юрій КЛИМЧЕНКО: ФК «Лубни» 31 травня приймав у 7 турі чемпіонату обасті серед команд Вищої ліги срібного призера комсомольський «Фламінго» з його президентом Миколою Завалієм. Перед початком цього поєдинку керівництво комсомольської команди з його прихильниками «вдерлися» двома автобусами на територію комунального лубенського стадіону «Центральний» без дозволу на в’їзд, не заплативши навіть «чистосимволічні» вхідні квитки – для них 2 грн. виявилися великою сумою. Після деяких зауважень організаторів матчу в Лубнах від зухвалих гостей було чути і нецензурні вислови… Працівник стадіону «Центральний» Іван Миколайович Пупко зустрів команду, провів в роздягальню, де на її вході було, навіть, написано (вперше в історії полтавського футболу!): ФК «Фламінго». А ось слова відразу після матчу автору цих рядків Юрію Климченку від граючого тренера гостей Євгена Сливи: «Я вдячний дирекції стадіону за чудові умови перебування команди в Лубнах: добре підготовлене футбольне поле, професійне озвучення поєдинку, гарна і простора роздягальня з душовою та тепла вода. Такий прийом від господарів ми ще не зустрічали у цьому році….». Ну, що скаже пан Федірко?! Мабуть, як кажуть, «без слів»… Ось тобі і «горе пополам»…

ФЕДІРКО В\’ячеслав: Немолодой человек неопрятной наружности без каких либо опознавательных знаков стал на головном входе с одной единственной целью – \”косить бабло\”. И самое странное, что местные совершеннолетние болельщики проходили абсолютно беспрепятственно ввиду своего физического превосходства над \”самопровозглашенным контроллёром\”. Приезжие любители футбола стали жертвами местного рэкета, и по словам \”билетёра\” должны были приобрести за символические две гривны право входа на ушатанный стадион. Теперь о самом главном. Самым возмутительным для приехавших на футбол комсомольчан-болельщиков стало вымогательство горе-рэкетира 2-х гривен у маленьких детей. Два мальчика десяти лет от роду пришли на стадион, но их встретил небритый вопрошающий гонор – \”Мол, дайте 2 гривны, а то не пущу\”. ЭТО НОРМАЛЬНО? Естественно возник конфликт. Билетёр отдал деньги малышам, не найдя нормальной причины сбора денег. В общем на что, куда и зачем собираются деньги – непонятно. Ни билетов, ни квитанций, ничего. На очередную бутылку или на благие цели – пусть лучше разбирается налоговая. Или совесть.

Юрій КЛИМЧЕНКО: По-перше, «не бабло», а нещасних дві гривні. По-друге, повідомляю, що в Лубнах стадіон «Центральний» не приватний, як в Комсомольську, а комунальний і порівнювати його (або осміювати) – просто не потрібно. На початок капітального ремонту за сучасним проектом коштів було виділено не достатньо, а останнім часом кошти взагалі не виділялися. Мінімальну зарплату працівникам стадіону виділяють з бюджету Лубен, а на всі комунальні послуги (вода, енергопостачання, опалення, вивіз сміття і т.д) потрібно стадіону заробляти самим – оренда приміщень, продаж квитків на футбольні матчі, оренда майданчиків, спонсорська допомога. А потрібно ж ще купувати бензин для підготовки футбольного газону, придбати всі необхідні матеріали, устаткування, інвентар, інші необхідні речі для життєдіяльності стадіону.

Тому рішенням виконкому Лубенської міської ради за № 375 від 26.12 2007 року затверджені відповідні тарифи на платні послуги стадіону «Центральний»: 2 грн (продаж квитків на матчі), 150 грн (оренда 1 години футбольного поля) і т.д. Це було тоді, коли 0,5 л пляшка пива коштувала стільки ж як і ціна квитка на матч. А сьогодні, така ж сама пляшка коштує біля 6 грн… І квитки лубенський стадіон змушений реалізовувати, щоб якось покрити витрати по підготовці до футбольного поєдинку. Наприклад, усі глядачі, а їх було того дня на стадіоні близько 200 осіб, виявили бажання відвідати зовнішній туалет і використати там значну кількість води, яка йде через лічильник…А тепер у мене до президента відомого клубу з Комсомольська і до славного комсомольського журналіста запитання: чи пустять вони когось чужого до свого помешкання, наприклад, «по нужде»?..

І ще: майже на кожному матчі на стадіоні в Лубнах (ще де в області?!) організаторами проводяться розіграші речової лотереї за вхідними квитками вартістю у 2 гривні (кавомолки, електрочайники, мячі і т. д.). Наприклад, за тиждень до цього поєдинку власниками м\’ячів з автографами гравців ФК «Лубни» ставали юні любителі футболу міста і вони завжди чекали і запитували на квитки, прохаючи проводити лотерею. А комсомольський журналіст пише «вымагательство»… 

ФЕДІРКО В\’ячеслав:  Два представителя \”охраны\” появились в начале матча, и сразу после первого свистка удалились в неизвестном направлении. Скорой помощью, пожарными и какими-либо ещё структурами на стадионе и не пахло, так что слава Богу, что ничего чрезвычайного не произошло.

Юрій КЛИМЧЕНКО: Так, дійсно, два представники міськрайвідділу міліції пішли зі стадіону, бо тоді було у місті свято випускників, але ж ще раніше три працівники міліцейської служби, прізвища яких були записані у рапорті матчу, знаходилися від самого початку поєдинку і до його завершення. Про це запитайте у інспектора матчу. І знову журналіст пише неправду, достеменно не взнавши інформацію… Щодо «швидких» і «пожежних», то сьогодні вони відсутні (окрім стадіонів, де грають команди майстрів), бо у нас скрутний час вони виїжджають лише на екстрені випадки, а не чергувати на стадіонах області.

Федірко В\’ячеслав: Уважаемый, Юрий Климченко, предлагаю вам в следующий раз сначала поприсутствовать на самой игре, вместо того, чтобы заочно описывать то, чего вы не видели. Понимаю вашу заангажированность командой из Лубнов, но всё же рекомендую вам лично разбираться в ситуациях и не писать чистой воды \”фейки\”. Бюджетное или частное финансирование не имеет никакой разницы, если дело касается откровенного хамства на стадионе и вымогательства денег у маленьких болельщиков. Это просто мелочно и некрасиво.

Юрій КЛИМЧЕНКО: Шановний Славіку Федірко! Я був на стадіоні в Лубнах того дня з 12.00 дня до 20.00 вечора і Ваше слово «фейки» тут зовсім ні до чого! І ніякого хамства з лубенської сторони не було, а було хамство зі сторони футбольного керівництва гостей і їх «тверезих» уболівальників…

І останнє: з моїм багатим досвідом у спортивній журналістиці (ще колись писав за полтавську «Ворсклу» коли вона починала грати серед команд-майстрів на гаревому полі стадіону у Розсошенцях) я ніколи не викладував брехливу інформацію людям. А у наш час просто дивуєшся цілковитій брехні молодих горе-журналістів, яким платять багатенькі «футбольні ділки»…

Юрій КЛИМЧЕНКО,
член Національної спілки журналістів України

Погода