- 07-05-2012, 10:05 - sasa 236

\”Лубни\” – \”Нове життя\” – 0:1

\”Лубни\” – \”Нове життя\” – 0:1

ФК «Лубни» (Лубни) – ФК «Нове життя» (Андріївка) – 0:1 (0:0)
Судді: Д. Мерсіянов, В. Гогоць, Ю. Павлюченко (усі – Полтава).
Інспектор: В. Гришко (Миргород).
ФК «Лубни»: Макаренко, Величко, Гришанович, Козлов (Загоруйко, 58), Морозюк, Сергієнко (Ліхтанський, 55), Литвин, Загородній, Шевченко, Хоменко (Гайдук. 83), Нечипоренко (Копаніцин, 72). Тренер: А. Гришанович.
«Нове життя»: Замковий, Гориславець, Попов, Ткаченко, Рудченко, П. Ротань (Сіренко, 86), Халімов, Бабанський (Микійчук, 69), Донець, Мелащенко (Зіпунников, 29), О. Ротань. Тренер: П. Ротань.
Гол: О. Ротань (84).
Попередження: Ткаченко («Нове життя»).
Юнаки: +:-

6 травня. Лубни. Стадіон «Торпедо». 386 глядачів

 

Безперечно, це був матч основних претендентів на нагороди новоствореної «Прем’єр-ліги» і центральний поєдинок першого туру чемпіонату області.

 

Спочатку було урочисте відкриття змагань, в якому численні глядачі стали свідками підняття державного прапору України, привітання учасників поєдинку міським головою Лубен Олександом Грицаєнком, вручення призів кращому футболісту Лубен-2011 року Юрію Хоменку. Зазначимо, що у передматчевій розминці прикру травму ноги отримав гравець основи господарів Василь Бараннік, якого замінив молодий Максим Козлов.

 

Перша половина зустрічі пройшла за переваги господарів поля, які створили чимало голевих моментів біля воріт гостей. Могли відзначитися у матчі Сергій Сергієнко, Юрій Хоменко, Валентин Шевченко, але надійно грав досвідчений воротар Максим Замковий. Після невеликої травми знаного Олександра Мелащенка замінив Андрій Зіпунников, але захисні редути лубенців, в яких приймали участь Володимир Величко, Ігор Морозюк і Марк Гришанович, змусили гостей не бути задоволеними ходом поєдинку. Після перерви і замін гра дещо вирівнялася і була помітна перевага досвідченіших і майстерніших футболістів «Нового життя», які створили чимало гострих моментів біля воріт лубенців. Голкіпер господарів Євген Макаренко не один раз «виручав» свою команду від неприємних голевих моментів. Але під завісу поєдинку і він був безсилий. За 6 хвилин до фінального свистка в «сутолоці» біля воріт господарів гарматним ударом з близької відстані Олексій Ротань забиває єдиного і переможного м’яча – 1:0.

 

Гадаю, що лубенська команда виступила досить достойно проти чинного чемпіона України серед аматорських команд. Ось що після матчу в Лубнах зазначив президент ФК «Нове життя» Олександр Данильченко:

– Зазначу, що організація відкриття чемпіонату області в Лубнах мені сподабалася – належним чином підготовлене футбольне поле, програмки до матчу були на найвищому рівні, численим уболівальникам та самій атмосфері футбольного дійства могли «позаздрити» інші команди. Щодо поєдинку команд, то, як і передбачалося, він пройшов напружено та цікаво. «Жага» перемоги обох колективів була головним атрибутом матчу, адже у цьому чемпіонаті кожне набране очко є «золотим». Лубенцям було грати вдома легше при підтримці палких прихильників і перший тайм їм вдався. Але після перерви і внесенням деяких корективів гра змінилася на нашу користь – ми перемогли заслужено за рахунок більш досвідченості і класності виконавців. Серед них відзначу впевнену гру голкіпера Максима Замкового і вдалі дії на полі Олександра Бабанського. Серед лубенців сподобалися Валентин Шевченко, Євген Макаренко і Сергій Сергієнко. Ми перемогли, але вся боротьба у чемпіонаті ще попереду. Після першого туру, гадаю, фаворитами є мої підопічні, ФК «Карлівка», лубенська команда і градизький «Темп».

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода