- 29-05-2011, 11:05 - sasa 223

Лише \”Лубни\” без втрат

Лише \”Лубни\” без втрат

П’ятий тур чемпіонату області з футболу серед когорти найсильніших продовжився недільного дня. Основний його підсумок такий – визначилася п’ятірка команд, які будуть боротися за медалі цьогорічних змагань. Цікаво, що різниця очок у турнірній таблиці на сьогодні між п’ятим і шостим місцем сягає вже сім очок.     

             

ФК «Лубни» – «Колос» (Кобеляки) 6:0 (3:0)

Судді: В. Панченко (Диканька), В. Тулін, А. Коваленко (обидва – Полтава).

Делегат-інспектор: Р. Скрильник (Кременчук).

ФК «Лубни»: Четверіков, Макорін, Величко, Бараннік, Нечипоренко (Ліхтанський, 60), Хоменко (Козлов, 79), Ковтун, Загоруйко (Шоха, 46), Дубницький (Якуба, 79), Морозюк (Головко, 68), Морозенко (Романко, 39). Тренер: А. Гришанович.

«Колос»: Подорожний, Смірнов, Редчиц, Демченко, Несторенко, Бажан, Ломаков, Лупинос, Кухта, Пищита (Колінько, 69), Кононенко (Мурашов, 78). Тренер: О. Янковський.

Голи: Дубницький (14), Хоменко (23), Нечипоренко (42, 49), Ліхтанський (65), Бараннік (85).

29 травня. Лубни. Стадіон «Центральний». 305 глядачів. +27С

 

Це був видовищно-голевий футбольний поєдинок, в якому місцеві уболівальники стали свідками забитих м’ячів на будь-який смак. Доля зустрічі вирішилася ще у першому таймі, коли лубенська команда провела гру на полі, як кажуть, «на одному подиху», забивши три «сухих» м’ячі у ворота гостей. Численні глядачі лише уболівали за улюблену команду, насолоджувались забитими м’ячами, спостерігали стрімкі флангові проходи своїх улюбленців та констатували безпорадність у діях кобеляцьких футболістів. Навіть, тренер господарів Анатолій Гришанович, не передбачав перед початком гри такого розгромного рахунку. У другому таймі він ризиковано вдався до численних замін, після яких на поле вийшли юні футболісти. Але і вони не підвели наставника – вперше голом за команду відзначився зовсім юний Богдан Ліхтанський. А чого вартий гол-красень у виконанні зі штрафного невтомного Василя Баранніка. У підсумку цілком заслужена перемога лідера – 6:0 на його користь.

 

Одним з головних протистоянь п’ятого туру була зустріч у Гадячі, де місцевий «Псел» приймав сусідів по турнірній таблиці гребінківський «Локомотив». Матч був гідний лідерам першолігових перегонів і у цій зустрічі все вирішував єдиний забитий м’яч. Так воно і сталося. У середині другої сорокап’ятихвилинки господарям вдалося «розмочити» рахунок – переможний гол провів Едуард Ткаченко. Він і став вирішальним у протистоянні лідерів – 1:0 на користь гадяцьких футболістів.

 

Далі спостерігаємо поєдинок географічних сусідів і непримиримих історичних суперників – у Дмитрівці Кременчуцького району місцевий «Колос» приймав сильну на сьогодні команду «Темп» з Градязька Глобинського району. Наставник колосівців Анатолій Базавлук гадав дати справжній бій футбольним сусідам, але цього не вийшло. Гості впевнено «розібралися» з господарями і забили у їх ворота три м’ячі. Відзначилися досвідчений Сергій Зав’ялов, Василь Костенко і Юрій Безверхий.

 

І ще про один поєдинок, результат якого, гадаю, наперед був відомий. Це протистояння у Миргороді, де команда Миколи Крамаренка, на яку сьогодні ніхто з керівництва відомого у Європі курортного міста, не звертає уваги, приймала сильного і амбітного на сьогодні ФК «Пирятин». Зазвичай, у таких футбольно-бізнесових ситуаціях перемагає той, у кого на сьогодні більше коштів для утримання команди. У підсумку – впевнена перемога гостей з рахунком 3:1. У переможців голами відзначилися ветеран футболу Андрій Медяник, невтомний Руслан Курочка і легіонер Віталій Городчанін.

 

На сьогодні одноосібним лідером є ФК «Лубни», який не втратив у чемпіонаті ще жодного очка і продовжує тримати одноосібне лідерство. Другим йде ФК «Пирятин» (13 очок), який переслідує гадяцький «Псел» (12 очок). У наступному шостому турі цікавим протистоянням буде, гадаю, лише один поєдинок, який пройде у Гребінці – залізничники 5 червня прийматимуть ФК «Лубни».

 

Результати матчів за участю юнацьких складів команд:

ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Глобине» 4:0

«Колос» (Зіньків) – «Молодь-Школа-інтернат № 1» (Полтава) 0:1

ФК «Лубни» – «Колос» (Кобеляки) 2:4

ФК «Миргород» – ФК «Пирятин» 0:0

«Псел» – «Локомотив» 4:1

«Колос» (Дмитрівка) – «Темп» 0:2.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

На фото момент гри \”Лубни\” – \”Колос\” Кобеляки

- 19-05-2011, 08:05 - sasa 223

\”Лубни\” очок не втрачають

Лише \”Лубни\” без втрат

Двома матчами у Полтаві стартував четвертий тур чемпіонату області з футболу серед команд першої ліги. Тут сенсацій не було, але поєдинки пройшли напружено та цікаво.

У Крутому Березі команда ДЮВШ ФК «Ворскла» (Полтава) приймала лідера змагань ФК «Лубни». Матч проходив за переваги лубенців, які цього дня виступали у послабленому складі. Ще не залікували травми Роман Литвин, Марк Гришанович, Руслан Порощай, не змогли прибути на гру Владислав Ковтун, Артем Гайдаш та Дмитро Дубницький. Та вже у першому таймі міг відкрити рахунок Василь Бараннік – на 20 хвилині з одинадцятиметрового удару він пробив вище воріт. Все вирішилося у другому таймі, коли лубенці за дві хвилини забили два м’ячі. Спочатку відзначився Дмитро Нечипоренко, а подвоїв рахунок Олексій Головко, що вийшов щойно на заміну. Вже на доданих хвилинах господарям вдалося «розмочити» ворота гостей. Відзначився Володимир Одарю. У підсумку чергова перемога лідера змагань – 2:1. Лубенці цього дня виступали у такому складі: Макаренко (Болюх), Макорін (Годунов), Шоха, Величко, Морозюк, Бараннік, Загоруйко, Романенко, Нечипоренеко (Якуба), Хоменко, Копаніцин (Головко).

В іншому протистоянні «Молодь- Школа-інтернат № 1» приймала ФК «Миргород». І тут відзначимо нереалізований пенальті (знову вище воріт) досвідченого Олександра Коломійця. Щоправда, на той час рахунок був вже 2:0 на користь господарів – голами відзначилися Богдан Мишенко і Станіслав Мокросноп. І знову миргородську команду «підвів» Сергій Халява, який вже на 44 хвилині отримав червону картку (друге попередження). І тому гості весь другий тайм грали у меншості.

Результати матчів за участю юнацьких складів команд:
ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Лубни» 5:1
«Молодь-Школа-інтернат № 1» – ФК «Миргород» 1:1.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода