Першість Полтавщини - 24-06-2012, 11:06 - sasa 166

Максим Козлов – герой Семенівки!

Максим Козлов – герой Семенівки!

Цей матч відзначився в історію чемпіонатів області за участю лубенської команди декількома критеріями: у ньому було забито 6 м’ячів, господарі поля принесли на гру всього один м’яч, вперше у цьому році у складі ФК «Лубни» вийшли на гру Олександр Шоха і Максим Федорченко, лубенці вперше дебютували на семенівській арені.

«Атлант» (Семенівка) – ФК «Лубни» 2:4 (1:2).
Чемпіонат області. «Прем’єр-ліга». VIII тур. Семенівка. Стадіон «Колос». +32С. 165 глядачів.
Судді: В. Чернишов, Є. Сухенко, Б. Пашенко (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: С. Тулєпов (Кременчук).
«Атлант»: Нетеса, Божко, Пугачов, Чамара, Є. Середа, Марусік, Гуменюк, М. Середа, Рома, Кухта, Корабельник. Тренер: О. Пугачов.
«Лубни»: Макаренко, Величко, Бортнік (Шоха, 72), Гайдук (Федорченко, 90+2), Гришанович (Годунов, 86), Бараннік, Личман (Козлов, 32), Загоруйко (Бойко, 57 (Якуба, 76)), Сергієнко, Шевченко, Хоменко. Тренер: А. Гришанович.
Голи: Кухта (11), Рома (81) – Шевченко (37), Сергієнко (45+2), Козлов (48, 83).
На 94+4 хвилині Гуменюк не реалізував пенальті (воротар).

 

Тренеру Анатолію Гришановичу вдалося зібрати на цей важливий поєдинок всіх основних виконавців, адже у турнірному становищі команді вже, як кажуть, нікуди відступати. Щодо самої гри, то після несподіваного та спірного пропущеного м’яча у дебюті поєдинку (там було положення «поза грою») у виконанні минулорічного гравця лубенців Антона Кухти, на полі протягом всього матчу домінували гості. Вже на 37 хв. зрівняв рахунок зі штафного удару Валентин Шевченко. По завершенні першого тайму влучно пробив невтомний Сергій Сергієнко – 2:1 повели вже гості. Після перерви лідер атак господарів Антон Кухта не зміг переграти голкіпера лубенців Євгена Макаренка, вийшовши «один на один». Подвоїли в рахунку гості завдяки влучному удару зі штрафного з 35 метрів юного Максима Козлова – 3:1 на користь лубенців.

 

Потім досвідченому Олександру Ромі вдалося скоротити рахунок до мінімуму – 3:2. Але нприкінці зустрічі знову відзначився 18-річний Максим Козлов, який став цього дня «героєм матчу». Він під час чергової атаки влучноо завдав удару з 40 метрів у самісіньку «дев’ятку», вивіши свою команду ще більше вперед. А вже на доданій 4 хвилині поєдинку був призначений пенальті у ворота лубенців – його виконував досвідчений Ігор Гуменюк. Але він не зміг переграти голкіпера гостей Євгена Макаренка (парирував потужний удар) – 4:2 заслужена звитяга лубенської команди, які перемістилися відразу на п’яту сходинку у турнірній таблиці.

 

І на останок: уболівальників з Лубен вразило те, що при охайності місцевого стадіону у Семенівці гру «обслуговував» всього один м’яч і дивно було спостерігати за тим, як чимало разів гравці перелазили через два паркани за смугастим, що потрапив до сусідів…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода