Інтерв'ю гравців, тренерів - 06-05-2011, 10:05 - sasa 158

Максим Шацьких: \”З року в рік нічого нового від \”Ворскли\” я не бачу\”

Максим Шацьких: \”З року в рік нічого нового від \”Ворскли\” я не бачу\”

Перед відповідальною зустріччю із «Ворсклою» один з лідерів «Арсенала» Максим Шацьких поспілкувався з прес-службою ПЛ.
 
\"Максим− Максиме, мабуть, зараз доводиться розриватись на два фронти…

− Та ні, шанси є пробитись до Ліги Європи УЄФА і через Епіцентр Чемпіонат України, і через Датагруп Кубок України. Тому пріоритетних турнірів і матчів зараз перед нами немає. Будемо виходити на кожний матч зі стовідсотковою мобілізацією.
 
− Триматчева серія поразок припинилась завдяки розгромній перемозі у гостях над донецьким «Металургом». Цей успіх компенсує попередні невдачі?

− Сподіваюсь, що ми не запізнились для вирішення наших турнірних завдань. Щодо перемоги, то рано чи пізно вона мала статись. І я радий, що вийшло це саме таким чином. Докладали і будемо докладати усіх зусиль, щоб випередити основних конкурентів.
 
− Якщо не «Арсенал», то яка команда гідна зайняти 6-е місце?

− Я почув умову у запитанні, однак все одно гадаю, що за рівнем гри цю позицію маємо посісти саме ми. Гадаю, наш виступ у єврокубках, якщо ми туди проб’ємось, буде гідним і не засмутить українських уболівальників.
 
− Під час наступної гри будете думати про загальну мету чи про конкретний матч?
− Одне без іншого неможливе. Думки про підсумок турніру йдуть паралельно з настроєм на окремі матчі, в яких слід перемагати. Будемо досягати того результату, на який сподіваються наші прихильники, а також керівництво клубу.
 
− Наступний суперник − ваш безпосередній конкурент. Що можеш сказати про особливості нинішньої «Ворскли»?

− З року в рік нічого нового від \”Ворскли\” я не бачу. Гадаю, і зараз «Ворскла» нас не зможе чим-небудь здивувати. Команда стабільно тримається у середині турнірної таблиці. Такий собі «залізний середняк».
 
− Вадим Рабінович повідомив про зміну стадіону, на якому ви приймаєте гостей…

− Так, перебираємось на «Динамо», але лише з початком нового сезону. Звичайно, це непогано. Там і поле ширше, і газон якісніший, і трибуни більш місткі. Але кількість глядачів залежатиме виключно від нашої гри. Як-то кажуть, наша сила у наших ногах.
 
− Максиме, розкажи, чи є кадрові втрати напередодні чергового туру?

− Так, на жаль, втратили Йонуца Мазілу. Румунський нападник більше не зможе взяти участь у матчах до завершення сезону. Під час тренування у середу він сильно пошкодив лобову частину черепа. Інші гравці тренуються у загальній групі.
 
− Останнім часом ти граєш ліворуч у півзахисті. Можливо, доведеться повернутись до атаки?

− Зіграю там, де скажуть. Мені не звикати виходити що на будь-якому з флангів, що попереду. Хоча більше зараз подобається діяти з глибини − є можливість частіше бути з м’ячем, самому вирішувати − асистувати партнерам чи взяти гру на себе. Не знаю, де зіграю проти «Ворскли», але вважаю, що в «Арсеналі» зібрано достатньо форвардів, які зуміють замінити травмованого Мазілу.

Погода