- 09-08-2015, 07:08 - sasa 158

Марія Лівер – восьма у фіналі чемпіонату світу з плавання

Марія Лівер – восьма у фіналі чемпіонату світу з плавання

Сьогодні, 9 серпня, в Казані (Росія) завершився літній чемпіонат світу з плавання, в останній день якого наша землячка, вихованка полтавської школи плавання Марія Лівер виступила у фінальному запливі серед жінок на дистанції 50 метрів брасом.

У фіналі (топ-8 учасниць) Марія фінішувала на 8-му місці з результатом – 31,14 секунди. Взагалі жіночий фінал на 50-метрівці брасом, як ми і передбачали, став сенсаційним за підсумковим розташуванням фіналісток. Судіть самі, рекордсменка світу Рута Мелютійте (Литва), яка днем раніше мала кращий результат за підсумками півфіналів, взагалі залишилася без нагороди – вона фінішувала на 4-му місці. За підсумками півфіналів \”сусідами\” були Дженні Йоханнсон (Швеція) та Марія Лівер (Україна), які мали відповідно 4-й та 5-й півфінальні результати. Але сам фінал \”розкидав\” цих \”сусідок\” по різних полюсах у фінальному протоколі: Дженні Йоханссон завоювала золоту медаль, а Марія Лівер фінішувала 8-ю. Підсумковий протокол фіналу див. – тут.

Напевно, вихованка полтавської школи плавання Марія Лівер уже пройшла пік своєї спортивної форми. Про це свідчить аналіз динаміки її виступів. У липні – на Всесвітній Універсіаді – наша землячка завоювала золоту медаль на своїй \”коронній\” дистанції – 50 метрів брасом. На Універсіаді Марія Лівер у кожному старті (кваліфікація, півфінал, фінал) покращувала свої результати. А ось на чемпіонаті світу вийшло все навпаки. В Казані Марія Лівер уже у кваліфікації на 50-метрівці брасом покращила свій же рекорд України – 30,60 секунди. А потім, на жаль, її результати лише погіршувалися: у півфіналі – 30,64 секунди, у фіналі Марія взагалі не змогла \”розміняти\” 31-у секунду – 31,14 секунди. Без сумніву, ця не прогресуюча динаміка виступів Марії Лівер у Казані стане елементом серйозного аналізу у процесі її підготовки до Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода