Новини - 10-10-2015, 03:10 - sasa 219

Марія Лівер завоювала золото \”Мілітаріади\” з новим військово-світовим рекордом!

Марія Лівер завоювала золото \”Мілітаріади\” з новим військово-світовим рекордом!

Сьогодні, 10 жовтня, у Мунгйонгу (Республіка Корея) в останній день змагань 6-х Всесвітніх спортивних ігор військовослужбовців – Всесвітній спортивній \”Мілітаріаді\” – наша землячка Марія Лівер завоювала золоту медаль у плаванні на 50 метрів брасом.

Наша землячка – корінна полтавка, вихованка полтавської школи плавання Марія Лівер (нині вона служить у Дніпропетровську) блискуче виступила у фіналі й перемогла з результатом – 31,06 секунди. Це – новий світовий рекорд для військовослужбовців. Марія перевищила попередній військово-світовий рекорд Доротеї Брандт (Німеччина), який тримався з військового чемпіонату світу 2014 року (31,30 секунди).

У фіналі на 50-метрівці брасом наша землячка у Мунгйонгу випередила срібну призерку Ран Суо з Китаю (31,30 сек.) і бронзову – Віру Калашникову з Росії (32,42 сек.).

Марія Лівер уже понад 10 років виступає у складі збірної України (від дівочої – до олімпійської), вона багаторазова чемпіонка і рекордсменка України у плаванні брасом, учасниця чемпіонатів Європи, світу, Олімпійських ігор-2012 у Лондоні. Цього року – у липні – Марія Лівер там же – у корейському місті Кванджу – також завоювала золоту медаль на 50-метрівці брасом у програмі 28-ої Всесвітньої літньої Універсіади.

Катерина БАБИЧ

Погода