Волейбол - 12-05-2011, 07:05 - sasa 177

Медальний рекорд Андрія Адамця

Медальний рекорд Андрія Адамця

Вихованець полтавського волейболу Андрій Адамець встановив феноменальний рекорд для наших земляків, представників ігрових видів спорту – у 2011 році він завоював уже 6-у золоту медаль чемпіона України з волейболу у складі харківського \”Локомотива\”. Його шлях до перемог був унікальним.

З АМАТОРІВ – У ЧЕМПІОНИ

9 квітня 2000 року Андрій Адамець у складі аматорської команди \”Полтава\” завоював золоту медаль чемпіона Полтавської області з волейболу. Тоді чемпіонат області перетворився на таку \”зарубу\” між \”Полтавою\” і кременчуцьким \”Політехніком\”, що на матчі за участю цих команд приїжджали подивитися тренери провідних українських професійних волейбольних клубів. Та й підсумки того чемпіонату виявилися унікальними: \”Полтава\” і \”Політехнік\” набрали по 19 очок (вони мали по 9 перемог і по 1-й поразці), співвідношення виграних і програних партій також було ідентичним (по 28:7), в особистих зустрічах також абсолютний паритет: у Полтаві і Кременчуці перемогли господарі з однаковим рахунком – 3:1. Щоб визначити, врешті-решт, чемпіона Полтавщини 2000 року з волейболу довелося рахувати різницю м\’ячів в усіх зустрічах. У \”Полтави\” вона дорівнювала +176, у \”Політехніка\” +143. Окрім того, що Андрій Адамець став чемпіоном області, його також було визнано кращим нападаючим і кращим блокуючим чемпіонату. А вже через тиждень після цього Адамець з\’явився у таборі провідної української волейбольної команди – \”Локомотив\” (Харків), у складі якої продовжує грати до цього часу. Разом з \”Локомотивом\” вихованець полтавського волейболу завоював 6 золотих медалей чемпіонату України і 6 золотих медалей за перемогу у Кубку України та історичну золоту медаль за перемогу у Кубку Топ-команд Європейської конфедерації волейболу 2004 року – це була взагалі перша клубна перемога з часів Незалежності України нашої команди в одному з єврокубкових турнірів.

ДРУГЕ \”ЗОЛОТО\” ЧЕМПІОНАТУ РОСІЇ

Вихованець полтавського волейболу Максим Пантелеймоненко другий рік поспіль у складі \”Зеніта\” (Казань) став чемпіоном Росії з волейболу. У фінальному матчі серії плей-офф російської Суперліги до трьох перемог команда Пантелеймоненка перемогла – 3:1. У перших двох матчах (у Казані) \”Зеніт\” переміг – 3:2 і програв – 0:3. А у двох матчах у Москві казанці святкували дві перемоги – 3:2 і 3:0. наш земляк Максим Пантелеймоненко виступав у складах команд: \”Юракадемія\” (Харків), \”Азовсталь\” (Маріуполь), \”Джапан Тобакко\” (Хіросіма, Японія), \”Югра-Самотлор\” (Нижнєвартовськ, Росія), з 2009 року – у \”Зеніті\” (Казань). У складах харківської і маріупольської команд він був 3-разовим володарем Кубка України. А за два роки виступів у \”Зеніті\” Пантелеймоненко став двічі чемпіоном Росії, бронзовим призером клубного чемпіонату світу з волейболу (2009) і срібним призером цьогорічної європейської волейбольної Ліги чемпіонів.

НАШ ЗЕМЛЯК – У СВІТОВІЙ ЛІЗІ
А тим часом стало відомо, що вихованця полтавського волейболу Миколу Павлова включено до офіційної заявки національної збірної Росії (на позиції діагонального) на участь у волейбольній Світовій лізі-2011, в якій виступають 16 найсильніших збірних. На першому етапі змагань росіяни гратимуть у групі \”Б\”, де їхніми суперниками будуть збірні: Японії, Німеччини і Болгарії. Тут змагання, яке проходитиме у чотири кола, розпочнеться 27 травня, а завершиться 1 липня. Наш земляк Микола Павлов – один з кращих гравців російської волейбольної Суперліги, він є діючим володарем Кубка Росії з волейболу у складі \”Локомотива\” (Новосибірськ). А до цього він разом з тим же Андрієм Адамцем грав у складі харківського \”Локомотива\”, неодноразово завойовуючи перемоги у чемпіонатах та Кубку України.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода