- 07-06-2010, 05:06 - sasa 301

Мелащенко знову забиває

Мелащенко знову забиває


«Нове життя» (Андріївка) – «Колос» (Кобеляки) – 6:2  (1:1)

О.Ротань (42, 57), Мелащенко (47, 51), П.Ротань (63), Гришин (87) – Міщенко (30, пен.), Кононенко (61)
Андріївка: Замковий, Сіренко (Неборак,46) , Гришин (Іванченко, 64), Азаров, Ничипорук, П.Ротань, О.Ротань, Бабанський (Микійчук, 46), Кундель, Воронченко (Домненко,60), Мелащенко.
Запасні: Ткаченко, Шостак
Головний тренер: І.Коваль
Кобеляки: Сидорець, Кувшинов (Вовченко ,75), Волочай, Колінько, Ісаєнко, Рєдчиц, Міщенко (Я.Ломаков, 81), Лупінос, Постольник, Бажан (Калюжний, 71), Кононенко.
Запасні: Нестеренко, Онищенко.
Головний тренер: О.Янковський.
Судді: Е.Шнейдер, Ю.Павлюченко, В.Гулик (всі – Полтава)
Попередження: Кувшинов (62), Бажан (70), Міщенко (79)
Юнаки — 4:1
6 червня. Машівка. Районний стадіон.+26 градусів.150 глядачів. Оцінка поля — 3

Статистика матчу:
Удари: 17 – 7
Удари (в площину):  10 – 4
Штрафні:  4 – 6
Кутові:  7 – 1
Фоли:  13 – 15
Офсайди: 10 –  3

alt


У неділю в Машівці на районному стадіоні Мелащенко та Ко розгромили кобеляцький «Колос».

Професіонали переграли аматорів. Саме так можна сказати про цей матч. Чому професіонали? Тому що команда з Андріївки передусім складена з гравців, які раніше виступали на професійному рівні. Особливо я б відзначив одного гравця, який цього недільного вечора дебютував в новій команді. Свого часу його навіть називали «другим Шевченком». Особливо його пам’ятають вболівальники «Ворскли» зі стажем. Мова про Олександра Мелащенка. Свого часу він грав за \”Ворсклу\” (1997-2000), \”Динамо\” (2000-2003), \”Дніпро\” (2004-2007), \”Кривбас\” (2007-2009). А останнім часом перебував в складі запорізького Металурга, але так і не зіграв за запорожців жодного матчу. Загалом у вищому дивізіоні провів 231 матч і забив 48 м\’ячів. У складі національної збірної України провів 16 матчів, забив 3 голи.

Команду «Нове життя» як тільки перед матчем не називали. І «зірки з неба», і «зіркові професіонали», і «нові чемпіони». Проте це були лише слова. Мені власними очима хотілося побачити цих «зірок», так що подолавши на автобусі за 2 години 100 км нашими легендарними дорогами я опинився у Машівці.

Стадіон у Машівці – непоганий, а ось поле – жахливе. Земля досить тверда та горбиста. До того ж у штрафних майданчиках газон по твердості від каменя не можна було відрізнити.
Не знаю як футболістам, а от мурахам таке поле сподобалося. В одній із штрафних вони навіть зуміли розбити більше двадцяти мурашників.

altМатч молодіжних складів завершився переконливою перемогою господарів поля 4:1. За «Нове життя» дублем відзначився Олексій Синяговський (25 та 48 хвилини). Ще по голу забили Артем Кубась (64 хвилина) та Ярослав Поважний (74 хвилина). Гості забили свій гол з 11-метрового на 69-й хвилині. Відзначився Роман Занов.

Гра основних складів команд розпочалася із масованих атак господарів поля. «Синьо-білі» (форма «Нового Життя» нагадувала екіпіровку збірної Італії) на перших хвилинах ”понеслася” на ворота Сидорця, намагаючись забити швидкий м’яч. Вперше господарі поля прорвалися до володінь «Колоса» на 3-й хвилині. Двоходівка Олексій Ротань – Мелащенко повинна була завершуватися голом останнього, проте новачок «Нового життя» поцілив набагато вище воріт.

За дві хвилини гості заробили перспективний штрафний, проте капітан гостей Лупінос пробив його дуже невдало. На 7-й хвилині господарі провели швидку атаку. Максим Кундель з правого флангу навісив у штрафний. Там м’яч знайшов Мелащенка, який з розвороту завдав удару. На шляху до воріт м’яч зустрів ногу Олексій Ротаня та опинився в сітці воріт. Перед цим лайсмен підняв прапорець. Офсайд.

«Синьо-білі» продовжували облогу воріт «Колоса». Господарі мали безаперечну територіальну перевагу. В ці хвилини відсоток володіння м’ячем «Нового життя» перевалювало за 70%! На 17-й хвилині непогано пробивав Мелащенко – прямо в руки Сидорця. За три хвилини помилка на виході голкіпера гостей ледве не закінчилася пропущеним голом, але після удару Олексія Ротаня м’яч «поскакав» поряд зі стійкою воріт.
Мелащенко знову нагадав про себе на 25-й хвилині, коли на правому фланзі по черзі обіграв Рєдчица та Волочая та завдав небезпечного удару, який результативним не став.
 
Минає дві хвилини – і вже небезпечно б’є Олексій Ротань – знову неточно. Якби господарі в першому таймі реалізували хоч половину своїх моментів, то вже в першій 45-хвилинці був би великий рахунок не на користь кобелячан.

altЧерез хвилину «Нове життя» тринькає черговий свій момент. І Знову Ротань! Помилка оборони гостей – Олексій з близької відстані розстрілює Сидорця. Голкіпер «колосят» в останній момент зміг таки врятувати гостей від пропущеного голу!

«Нове життя» постійно атакувало, «Колос» з останніх сил тримав оборону.
Місцеві вболівальники чекали на гол. І вони його дочекалися. Однак гол забили не їхні улюбленці. На лівому фланзі Ігор Кононенко виграв дуель у Олександа Ничипорука та віддав націлений пас на Рєдчица. Іван, який в цей час знаходився у штрафному майданчику, довго не роздумуючи б’є по воротам. М\’яч після його удару влучає у руку Дениса Гришина. Пенальті! Міщенко розводить голкіпер господарів та м’яч по різних кутах – 0:1!

«Колос» включив швидкості!

За три хвилини рахунок повинен був подвоюватися. Ігор Кононенко з близької відстані завдавав удару – Замковий виявився на висоті. Минають лічені хвилини – і ще один момент у «біло-зелених». Рєдчиц на швидкості по черзі «пролітає» Мелащенка та двох оборонців, вривається у штрафний майданчик господарів та б’є «по горобцям».

«Нове життя» відповіло небезпечним ударом Романа Воронченка – неточно. А за хвилину господарі таки забили. Олександр Ничипорук навісив з правого флангу до штрафного майданчика точно на набігаючого Олексія Ротаня – 1:1! Ще до перерви «Нове життя» повинно було виходите вперед, але простріл Ничипорука ніхто не зміг замкнути.

Другий тайм став справжнім бенефісом Мелащенка та Ко. Господарі забили в другій 45-хвилинці ще 5 м\’ячів, на які «Колос» відповів лише одним. Вже на початку тайму «Нове життя» просто навалилося на ворота Сидорця. На першій хвилині другої сорокап\’ятихвилинки  голкіпер гостей рятує після гарматного удару О.Ротаня. Наступна атака «профі» завершилася голом. Воронченко з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, де вже набігав Мелащенко – 2:1!

alt51-а хвилина. 3:1. Після чергової контратаки оборонці «біло-зелених» не встигли повернутися на свої позиції. В цій ситуації Волочай та Сидорець протистояли трьом гравцям господарів (Микійчук, Воронченко та Мелащенко). Олександр Мелащенко в падінні таки зумів переправити круглого у ворота.

За шість хвилин Воронченко прорвався через оборонні редути гостей та завдав удару. Сидорець з ударом впорався, але був безсилий проти добивання Олексія Ротаня. 4:1!
На 61-й хвилині «Колос» скоротив відставання в рахунку. Ярослав Постольник прорвався правим флангом та вичикавши влучний момент навісив до штрафної, де Ігор Кононенко замкнув передачу одноклубника. В цій ситуації з нападником гостей не до кінця поборовся гравець «синьо-білих» Віталій Неборак, що й дало Ігорю можливість забити. 4:2!

До кінця зустрічі господарі ще двічі розписалися у воротах «Колоса». На 63-й хвилині Петро Ротань чудово виконав штрафний, а вже наприкінці матчу пас в розріз Мелащенка замкнув Денис Гришин. 6:2! Перемога «Нового життя».

Господарі повністю переграли «Колос». Кобеляччанам не вистачило фізичних сил на всі 90 хвилин зустрічі, що й було практично доведено в другому таймі. Однак у першому таймі (не без фортуни звісно) «біло-зелені» гідно (як могли) протистояли армаді «профі». В принципі проти новачків першої ліги можна грати. Головне – добре поставити гру. Пресинг, контроль м’яча – «Нове життя» це не любить. Крім того, треба перекривати ігровий кисень Мелащенку і О.Ротаню – і «Нового життя» можна та треба перемагати.

На мою думку перехід «синьо-білих» до першої ліги став початком такого собі дисбалансу в лізі. Велика зарплатня спокушає футболістів інших команд ліги шукати відповідь на питання «чому мені менше платять?!». Як результат команда з Андріївки – одна з найбільших команд, складених з немісцевих футболістів.

Чому при таких зарплатах газон місцевого стадіону в Машівці, де грає «Нове життя» не можуть привести до нормального стану? Взагалі «Нове життя» за складом – команда другої української ліги! А що робити талановитій молоді Машівського району? Чи є в них шанси прорватися до головної команди?

А найголовніше, для місцевих вболівальників, щоб ця команда не була на один-два сезони. \”Жоржівка\” свого часу також гарно починала. А от кінець історії виявився сумним.

«Колосу» в наступному турі буде протистояти чинний чемпіон області – «Велика Багачка». А свою чергу «Нове життя» чекає виїзд в Полтаву на зустріч з місцевим ДЮФШ «Ворскла».

Олег ДУБИНА

Фото та відео – Олег Дубина

Погода