Матчі - 09-08-2009, 08:08 - Nash 250

Врятована нічия

Врятована нічия

Металург З – Ворскла 1:1 (1:0)
 
Металург: Дмитрий Безотосный, Дмитрий Невмывака, Сергей Кривцов, Адольф Тейку, Владимир Полевой, Миндаугас Калонас, Василий Карауш,Владимир Аржанов, Артур Каськов (Хуанг Хун Хи,63),Виталий Вернидуб (Ян Тигорев,46), Ким Пьюнграе (Андрей Нестеров,83)

Ворскла: Сергей Долганский, Арменд Даллку, 
Олег Красноперов, 
Дебатик Цурри, 
Владимир Чеснаков, Филип Деспотовски, Йован Маркоски, Денис Кулаков, Василий Сачко (Ахмед Янузи,82), Дмитрий Есин, Григорий Ярмаш (Роман Безус, 86)

Голы: Аржанов (57) – Чеснаков (90+2)

Металлург З 1:1 Ворскла
8 Удары 14
4 Удары в створ 5
0 Угловые 10
3 Оффсайды 1
1 Жёлтые карточки 1
0 Красные карточки 0

 

Йшла передостання додана арбітром хвилина і у голову вже лізли думки про аналогію звітного поєдинку з останнім матчем цих команд. Ні, гра продемонстрована сьогодні обома командами була набагато цікавішою за ту, яку вони показали в другому колі минулого чемпіонату. Автор голу «Металурга» був все той же – Володимир Аржанов та і хвилина, на якій сталася ця прикрість для ворсклян була приблизно та ж. Але все з ніг на голову повернув вихованець полтавського футболу Володимир Чеснаков. Та про все по порядку.

Гру активніше розпочали гості і вже на 5-й хвилині могли відкривати рахунок. Кулаков небезпечно прострілив справа, але переправити м’яча у ворота Дмитру Єсіну завадили захисники. Наступні п’ять хвилин запам’яталися неузгодженими діями центральних захисників «Ворскли» Чеснакова і Далку. З інтервалом в одну хвилину на побачення з Долганським двічі виходив Артур Каськов. І якщо першого разу форвард «Металурга» відверто пробачив «Ворсклу» і пробив поруч зі стійкою, то у другому моменті впевнено зіграв Долганський, який підстрахував своїх захисників. Полтавці відповіли ударом Цуррі головою після подачі кутового, але м’яч з лінії воріт виніс Польовий. Після цього ініціатива почергово переходила то до однієї, то до іншої команди. У ворсклян запам’яталися удар Краснопьорова на 15-й хвилині (поруч зі стійкою), а також дуже небезпечний удар Кулакова у дальній кут (Безотосний виручив свою команду). У «Металурга» варто відзначити перспективний штрафний метрах в 20-ти від воріт, але розіграли його господарі невдало і м’яч влучив у стінку. По першому тайму впало в око те, що гравці «Ворскли» дуже часто вигравали другий поверх у штрафному майданчику господарів після стандартних положень, яких було вдосталь. Але точно пробити у боротьбі з високорослими захисниками запоріжців полтавці не могли.

Другий тайм розпочався черговим нереалізованим моментом Каськова. На 51-й хвилині Калонас класною передачею вивів свого партнера сам на сам з Долганським, але м’яч просвистів над поперечиною. «Ворскла», судячи з усього, не зробила належних висновків, бо вже на 57-й хвилині отримала гол у власні ворота. Після масованої атаки «Металурга» Кім навісив з правого флангу на дальню стійку, де Аржанов, вигравши верхову дуель у Далку (для Арменда це був не найкращий матч. Можливо, вдалося взнаки моральне виснаження і переживання, які могли бути спричинені народженням сина), пробив у протихід Долганському. М’яч від стійки закотився у ворота. Врятувати ситуацію міг Чеснаков, але махнув ногою мимо м’яча.

Після голу «Металург» отримав можливість грати у своїй улюбленій манері – на контратаках, віддавши територіальну перевагу ворсклянам. Але скористатися нею у полтавців не виходило. Наша команда непогано контролювала м’яч, але коли діло доходило до штрафного майданчика, то тут починалися проблеми. Правда на 64-й хвилині оборона господарів таки дала тріщину і можливість забивати отримав Маркоскі. Але після навісної передачі Кулакова Йован з хорошої позиції пробив головою мимо. Після цього спалаху у наших хлопців з гострими діями біля воріт суперника знову стало туго. Запоріжці віддали перевагу довгим передачам вперед в розрахунку на швидкість своїх нападників. І на 77-й хвилині така тактика ледь не принесла результат. Аржанов виходив сам на сам з Долганським і міг оформляти дубль, але наш голкіпер вкотре в цьому матчі врятував команду від неминучого голу, вчасно вийшовши з воріт і заблокувавши удар суперника. На 79-й хвилині за допомогою коротких перепасовок партнери вивели на ударну позицію прямо по центру воріт Чеснакова, але його удар без проблем заблокували захисники. А на 83-й хвилині «Металург» міг зняти усі питання стосовно переможця звітного матчу: Невмивака замикав далюню штангу, але влучив у каркас воріт.

Час ішов, а наш тренерський штаб усе тягнув із замінами. Подумалося, а чи не запізно вийшли на поле Янузі та Безус? Виявилося, що ні. І якщо Ахмед нічим особливим за ті десять хвилин, що йому були відведені, не відмітився, то із виходом на поле Безуса наші тренери вгадали на всі сто. Коли йшла вже згадана 92-га хвилина, Роман підхопив м’яча в центрі поля і протягнув його ближче до штрафного майданчика суперника, по ходу обіграв опонента, а потім відпасував вправо на Краснопьорова. Олег помітив ривок у штрафний майданчик Чеснакова, про якого забули захисники господарів, і Володимир невідпорно пробив у дев’ятку – 1:1. Гол у відповідь вийшов дуже ефектним. Він і підвів підсумок звітної гри. 1:1 – бойова нічия, яка є скоріше закономірною, ніж ні. Але коли згадуються чисельні провали в центрі захисту і виходи сам на сам з нашим голкіпером, то якось не по собі стає. У Європі такого вже не пробачать.

А так «Ворскла» здобула своє п’яте очко і може готуватися до відстоювання свого титулу володаря кубка України. Суперник все той же – запорізький «Металург». Але на цей раз командам доведеться зіграти вже в Полтаві, де на нас чекатиме вже зовсім інша гра.

Олександр Полтавець.  

Погода