- 16-11-2010, 10:11 - sasa 219

Михайло Буланий – чемпіон світу!

Михайло Буланий – чемпіон світу!

Чоловіча та жіноча збірні України стали «срібними» в ПАР

Минулого тижня у місті Почефструм (ПАР) завершився чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоловіків і жінок. На цих змаганнях полтавці Михайло Буланий і Валерій Карпов разом у сумі триборства і окремих вправах вибороли 7 медалей!

Першим з наших земляків-чоловіків у боротьбу включився Михайло Буланий, який виступав у ваговій категорії до 90 кг. Шлях полтавця до золотої медалі у триборстві був нелегким. У першій вправі – присіданні зі штангою – Михайло показав третій результат – 360,0 кг і завоював малу бронзову медаль. Тут він 5 кг програв Володимиру Шольському (Росія) і 2,5 кг – Заліму Кувамбаєву (Казахстан). У другій вправі триборства – жимі лежачи – Буланий також був третім, здобувши другу малу бронзову медаль з результатом – 245,0 кг. У жимі полтавець програв 25 кг Яну Вегіру (Польща) і 7,5 кг – Шольському. Перед заключним видом триборства – становою тягою (підняття штанги до повного випрямлення) – полтавець після перших двох вправ йшов на 3-му місці. Буланий тоді ще програвав Вегіру 25 кг і Шольському – 7,5 кг. Але у становій тязі наш земляк мав тотальну перевагу, поклавши усіх своїх суперників, що називається, \”на лопатки\”. Михайло випрямився зі штангою, вага якої була фантастичною –  342,5 кг! Тут полтавець випередив росіянина аж на 35 кг, а поляка й того більше – на 62,5 кг! За перемогу у тязі Буланий отримав малу золоту медаль, яка негайно \”перетворилася\” на велику золоту медаль у сумі триборства. Підсумковий результат полтавця у трьох вправах – 947,5 кг. За сумою триборства Михайло Буланий випередив срібного призера росіянина Шольського – на 17,5 кг, а бронзового – казахстанця Кувамбаєва – на 27,5 кг!

Інший полтавець – Валерій Карпов у Південній Африці завоював одразу три бронзові медалі у ваговій категорії до 110 кг. Лише у першій вправі – присіданні зі штангою – наш земляк не зійшов на п\’єдестал пошани. Тут він присів з вагою 385,0 кг – точно з такою вагою присів інший член збірної України Сергій Пєвнєв, який і отримав малу бронзову медаль, бо його власна вага була на 7 кг меншою, ніж власна вага Карпова. У жимі лежачи полтавець підкорив вагу 267,5 кг і був нагороджений своєю першою малою бронзовою медаллю. Другу малу \”бронзу\” наш земляк виборов у становій тязі з результатом 347 кг. У сумі триборства Валерій завоював велику бронзову медаль – з результатом, який лише на 5 кг не \”дотягував\” до символічної для пауерліфтингу тонни – 995,0 кг. А чемпіоном світу у цій ваговій категорії дуже впевнено став Максим Бархатов (Росія), який у сумі триборства підкорив аж 1062,5 кг. Велика срібна медаль дісталася іншому українцю – Сергію Пєвнєву, який фінішував з сумою 1007,5 кг.


Фото www.poltava.pl.ua

Погода