Прес-конференції - 02-10-2010, 08:10 - sasa 179

Микола Павлов: \”Через рік-два мене знімуть з роботи\”

Микола Павлов: \”Через рік-два мене знімуть з роботи\”

Післяматчевий коментар головного тренера ворсклян Миколи Павлова:

– Ми сьогодні з острахом їхали до Луганська, тому що ті останні дві гри, які провела ваша команда – з київським «Динамо» і донецьким «Металургом» змушували нас потурбуватися про те, щоб ми зіграли тут вдало. А, враховуючи те, що останній візит до Луганська закінчився для нас поразкою, і після гри на мене вилилося стільки критики про те, що ми нібито вам допомогли. Але ви знаєте, що все було чесно. Сьогодні ми повинні були перемогти, але зіграли внічию. Для вашої молоді, яка грає в команді, гол, який ви забили на останній хвилині, в результаті чого здобули очко – дуже важливий в плані становлення команди. Трішки прикро пропускати в самому кінці.
 
– Чому сьогодні не грав Рикун?
– Ми підписали з ним контракт, і він потроху приходить в порядок. Він не грав з травня місяця, крім цього багато років займався за індивідуальною програмою. Тому щоб привести його в порядок потрібен час. Думаю, що після зборів, які ми проведемо в Ялті, він буде у нас в команді і обов\’язково нам допоможе.
 
– Чого вашій команді не вистачило для перемоги?
– Нам не вистачило везіння. Це однозначно.
 
– У вашій команді у Рикуна теж буде індивідуальна програма?
– У нього ніколи не було індивідуальної роботи, коли ми працювали разом. У нього була додаткова програмка. Він працював зі мною. Від кожного футболіста, який багато собою являє, і вимагати потрібно більше.
 

– У минулому сезоні ви поставили на гру з «Зорею» молодого Матвєєва. Тоді він помилився. Зараз теж помилився захисник. Як ви збираєтеся з цим боротися?
– Будемо ставити ще молодшим. Враховуючи те, що Даллку у нас буде пропускати гру з «Арсеналом» доведеться не від хорошого життя довіряти місце у складі комусь з молоді. Вихід Баранника 1992-го року народження тому підтвердження. У його селі ще такого не було – як він сказав. Я в нього запитав: У твоєму селі хто колись грав у Прем\’єр-ліги. Він відповів, що ні, такого не було жодного разу.
 

– У вас у команді вже сім чоловік тих, кому за тридцять. Що ви будете робити через рік, два?
– Через рік-два мене знімуть з роботи або запросять в іншу команду, де будемо працювати з молоддю.
 
– У «Зорі» сьогодні Полянський вийшов грати центрального захисника, а забили ви дуже пізно.
– Нам заважали ваші гравці. Стовідсоткові моменти були у вас в першому таймі, а не в нас.
 
– Оцініть дії Полянського в центрі оборони?
– Я звик оцінювати дії своїх гравців. Це було б некоректно з мого боку. Ви створили два хороші моменти в першому таймі. Якщо б ми пропустили тоді голи, то, напевно, ми б сьогодні програли. А так – зіграли внічию. Чого ж не радіти?
 
– Вашими гравцями цікавиться «Дніпро» і «Металіст». Це Денис Кулаков та Роман Безус. Чи будете ви їх продавати або ж залишите в команді?
– Я додам, що деким цікавиться і донецький «Шахтар». Ми спробуємо їх не продавати. Якщо ж нам не вдасться створити для них належних умов, тоді звичайно ми їх відпустимо.
 
– А «Шахтар» ким цікавиться?
– Тим же Кулаковим. Це ж їхній вихованець. Право першої ночі належить «Шахтарю» (посміхається). У контракті це враховано. Якщо буде до нього інтерес, то в першу чергу ми повинні звернутися до «Шахтаря» з приводу його переходу.
 
– Сьогодні гравці пасували на вас, ви активно підключалися. Не було бажання самому вийти на поле?
– У мене такого бажання немає давно. Я вже награвся. Мені просто хочеться їм допомогти. Єдине що я можу – це подати їм м\’яч.
 

– В 1 / 8 фіналу Кубка України вам попалися «Карпати» …
– Я думаю, що найсильніший суперник попався нам. Тим більше, що ми граємо на виїзді, буде тривалий переліт, а через три дні ми знову будемо з ними грати, але вже в рамках чемпіонату. Нам доведеться поламати голову і вибрати якісь пріоритети – або Кубок або чемпіонат. Тому що можна погнатися за двома зайцями, як було тоді, коли ми потрапили в Лігу Європи, і не мало не зловили жодного. Ми будемо думати, як нам поступити.
 

– Ігор Гамула образився на вашу фразу, яку ви сказали на прес-конференції попереднього матчу з «Зорею». Ви сказали про те, що краще їхати до Луганська, ніж літати в Ужгород. Ви зараз помирилися?
– А ми й не сварилися. Він екстравагантний молодий чоловік, тому так і сказав. Але дійсно, перельоти займають дуже багато часу. До Луганська нам ближче. Ми сюди навіть на автобусі їдемо.
 

– Мені здається, що гравці після тридцяти років більш серйозно ставляться до своїх обов\’язків. Я маю на увазі Шуховцева, Єзерського, Долганського, Сачко. Ви зі мною згодні?
– Я вам скажу більше. У всіх командах, де я працюю всі гравці, незалежно від віку ставляться до своєї справи професійно. Інших у нас просто немає. Просто до них інші вимоги, ми знаходимо спільну мову і заздалегідь домовляємося про те, що повинен робити кожен. Що можна, що не можна, що добре, а що погано – вони все знають. У нас порушень режиму немає.


       

               

Погода