Прес-конференції - 06-11-2010, 12:11 - olegda 216

Микола Павлов: “Дуже важко виправдовуватися”

Післяматчева прес-конференція Миколи Павлова і Віталія Кварцяного.
Микола Павлов: “Дуже важко виправдовуватися”
Микола Павлов (головний тренер «Ворскли»): 
– Дуже важко виправдовуватися, тим більше другу гру поспіль. Але, боронь Боже, щось звалювати на суддівство. Швидше за все ми поступилися в настрої, характері. Команда Віталіка від нашої відрізняється тим, що ми в першому таймі всю боротьбу програли. Другий тайм грали десять чоловік, тому шанси у нас були мінімальними. Стріляйте в тренера, він так тренує.
– Як оціните гру Рикуна? Не тільки в цьому матчі, а взагалі?
– У цьому й проблема, що ми ж не від хорошого життя ставимо Сашка в основу, коли він ще не набрав форму. Ви ж не знаєте, але ще вчора у Гриші Ярмаша була температура, Сачко грипував. На перших хвилинах отримав пошкодження Чеснаков. Він ледве дограв першу половину. Довелося вносити корективи і ті кадрові перетрубацій, що у нас відбуваються, не від хорошого життя. Громов і Матвєєв – ті гравці, на яких ми розраховували, травмовані. Молодь не витримала фізичних і моральних навантажень. Травми показують, що організм ще не готовий до таких навантажень. Психологія це така річ на яку можна валити, але думаю, вона має бути.
– Вчора ви з Віталієм Володимировичем зустрічалися після матчу дубля. Що ви йому говорили?
– Я його заспокоював. Бачите, як їхній дубль учора програв, як він там психував. Я теж на попередній прес-конференції психував, за що прошу вибачення. Просто нерви вже на межі і чекаєш, коли закінчиться це перше коло, щоб ми могли щось виправити. Тому, що зараз ми пливемо за течією і я не бачу острівців, де хлопці можуть перепочити.
– Ви говорите про молодь, але Маркоскі та Кулаков сьогодні два або три рази не добігали до м’яча, який могли дістати. Що з ними відбувається?
– Я скажу, що у них теж таке питання. Маркоскі вже 30 років і підходить до кінця його контракт. Він вже думає про його продовження, як складеться його життя, на яких умовах підпишуть. Я дуже вдячний Олегу Бабаєву, який не дивлячись на передвиборчу кампанію, яка забрала в нього багато сил, все одно вчора приїхав і поспілкувався з хлопцями. У того ж Кулакова влітку контракт закінчується. У нього є пропозиції, і він ще не визначилися. У Ярмаша контракт закінчується. Думаю з Гришою і Маркоскі ми досягнемо угоди. Але, думаю, ці питання можуть заважати грати. Це не виправдання, але … Коли вони вирішать проблеми, то думаю буду бігати по іншому.
– Баранник сьогодні був на заміні. Вчора він провів відмінний матч за дублерів. Може варто було його випустити?
– До того, як він учора відмінно зіграв, він був травмований, і це була його друга гра після травми. А в запасі він був, тому, що у нього є перспектива, але кидати в пекло перспективних футболістів ще рано. Він два рази у нас був на заміні і двічі ми вдало зіграли. Думали, що потрапивши в запас, він принесе нам удачу, але сьогодні, на жаль, цього не сталося.
– Який результат вас влаштує в Маріуполі?
– Тільки перемога. Тим більше Маріуполь – це одна з моїх команд, де я провів сім років.
– Чому мало б’ють по воротах?
– Тому, що суперники не дають. Знаєте, «Волинь» у першому колі найбільше била по воротах. Це рейтинг незалежної газети. По підборах, ударам, кутовим, проникаючим пасам – вони знаходяться на першому місці. Маючи таких високорослих гравців, це приносить їм результат. І той пенальті – це результат тиску нападника на нашого захисника.
– У Маріуполі пішов з команди тренер. Не надходило вам пропозиції?
– Конкретної – ні. Натяки є. Але це може бути тільки в кінці сезону.
– Прокоментуйте гру Пєскова.
– Знаєте, він грає, як може. Адже не дарма він не потрапляв до складу в минулих іграх. Ми ж не від хорошого життя його ставимо. Я вдячний йому за ті ігри, які він провів з «Арсеналом», «Шахтарем», «Карпатами». За такої гри, де є швидкі нападники, йому важко. Але, знову ж таки, він робить, що може.
– Чи задоволені його грою?
– У першому таймі не задоволений не тільки його грою. Я не можу нікого виділити. У характері сьогодні програли. Знаєте, характер не тренується. Останнім часом користуюся цитатою Носова, яку він сказав. Це було в його записах, які він не говорив, а писав. Там говориться: «Футболістам потрібно тренувати мізки». Я з ним повністю згоден.
– Дозвольте вас привітати з сотою грою за «Ворсклу». І все таки до чого ми прагнемо в цьому сезоні, адже граємо без озвучених цілей?
– Одного разу спробу виходу до Європи ми не декларували і тепер до сьогодні переживаємо це. Адже там був десь елемент випадковості, а не закономірності. Ті гравці, які є у нас, резерв наш, на межі. І мені здається, кидати камінь у город футболістів, значить показати свою неспроможність, адже навіщо тоді ти цих футболістів тримаєш? Думаю якщо кардинальних змін не відбудеться, а вони відбуваються за істотного вливання грошей. Але не тільки потрібно купувати футболістів, але й платити їм. Це, на жаль, елемент, який диктують не тренери, а власники клубів. І ті власники, які вкладають гроші, рано чи пізно отримують результат. Ми небагато вкладаємо грошей, але те, як працюють наші керівники…вже пора сказати, що цього мало. Мені дуже комфортно в Полтаві. Мені довіряють, ніхто не заважає. Але мабуть приходить пора, коли потрібно ставити питання: чи нам вперед, чи нам у різні боки…
– Ви ставите це питання?
– Усі питання, які я ставив, вони всі виконувалися. І коли перед цим чемпіонатом ми зустрічалися з керівництвом, то я сказав, що у нас хороша молодь, але вона нестабільна. Ми можемо вистрілити, а може й ні. Але, на початку чемпіонату, коли була ця молодь, ми ж нормально виступали. Та після результатів з Києвом та Харковом ми полетіли вниз. І це десь й моя вина.
– Яку оцінку ви б поставили захисникам?
– У першому таймі погано, а в другому краще. Цифр називати не буду.
Погода