Волейбол - 28-12-2010, 07:12 - sasa 172

Микола Павлов уперше переміг у Кубку Росії

Микола Павлов уперше переміг у Кубку Росії

Минулої суботи, 25 грудня, в Новосибірську завершився "Фінал чотирьох" Кубка Росії 2010 року.

Володарем трофею вперше у своїй історії став "Локомотив" (Новосибірськ), лідером якого є вихованець полтавської школи волейболу Микола Павлов. За підсумками "Фіналу чотирьох" Павлова було нагороджено не лише золотою медаллю переможця турніру, а й однією з найпочесніших персональних відзнак – призом кращого нападаючого "Фіналу чотирьох".

У цьому змаганні, вже у півфіналі, 24 грудня, зустрілися минулорічні фіналісти Кубка Росії: "Зеніт" (Казань) – його лідером є також вихованець полтавського волейболу Максим Пантелеймоненко і "Локомотив" (Новосибірськ), який у минулорічному фіналі програв "Зеніту" – 2:3. Але цього разу команда Миколи Павлова впевнено перемогла казанців – 3:0 (27:25; 25:23; 25:16). Наступного дня у фіналі "Локомотив" переміг московське "Динамо" – 3:1 (17:25; 25:22; 25:21; 25:21). Фінальний матч був нелегким, адже господарям майданчика протистояли цьогорічні фіналісти Ліги чемпіонів СЕВ, а незадовго до "фіналу чотирьох" московські динамівці посіли 5-е місце на клубному чемпіонаті світу в Катарі. Але того дня вже ніхто не міг надійно протистояти могутнім атакам Миколи Павлова, який і привів свою команду до перемоги в Кубку Росії, а разом з нею і до дебюту в наступному році в європейській Лізі чемпіонів СЕВ.

Інший наш земляк Максим Пантелеймоненко цього разу нагороджений бронзовою медаллю "Фіналу чотирьох". У матчі за 3-є місце "Зеніт" (Казань) переміг "Локомотив-Білогірря" (Бєлгород) – 3:2.

А тим часом 26 грудня ще один вихованець полтавської школи волейболу Андрій Адамець – знову (вже сьомий раз у своїй біографії) став володарем Кубка України у складі "Локомотива" (Харків), який у фінальному матчі переміг "Імпексагро Спорт Черкаси" – 3:0 (25:19, 25:17, 25:21). А трохи раніше, 23 грудня, вихованка полтавського волейболу Яніна Журовська (Яковлєва) також могла стати володарем Кубка України, але у фінальному матчі – на своєму майданчику – южненський "Хімік", в якому грає наша землячка, програв "Джінестрі" (Одеса) – 0:3.

Погода