Матчі - 17-03-2024, 08:03 - admin 3460

Мінімальна поразка в Олександрії

Долю матчу «Олександрія» - «Ворскла» вирішив точний удар Кирила Ковальця в другому таймі.
Мінімальна поразка в Олександрії

«Олександрія» – «Ворскла» (Полтава) 1:0 (0:0)

 Протокол матчу.

Четвертий офіційний матч Сергія Долганського на посту головного тренера «Ворскли» видався, мабуть, найгіршим. Команда не продемонструвала своєї гри й закономірно поступилася господарям з рахунком 0:1.

Чи були шанси в «Ворскли» на очки? Напевне, були. Перший тайм видався не дуже цікавим і нечисленні глядачі, які зібралися на стадіоні, нудьгували. На увагу заслуговують хіба три епізоди. Спочатку грубо помилився Корнієнко, який віддав неточний пас на Хрипчука. Останньому довелося докласти чимало зусиль, щоб виправити помилку партнера й заблокувати удар нападника господарів. «Ворскла» відповіла на 14-й хвилині, коли Корнієнко прострілив з лівого флангу, м’яч трохи зачепив захисника, але все ж дійшов до Степанюка. Руслан пробивав без перешкод з району одинадцятиметрової позначки – вище. Прикро, момент і справді був хороший.

А на 45-й хвилині Степанюк отримав травму у верховій боротьбі з Мартинюком і на другий тайм свого лідера Сергій Долганський уже не випустив. Власне, це був один із ключових епізодів зустрічі. Якщо в першому таймі саме Руслан зв’язував захист і напад «Ворскли», і яка не яка контргра в команди була, то в другій половині матчу з цим було все дуже погано. Ібрахім Кане, який замінив Руслана, вже традиційно для цієї пори року виглядав блідо. Малієць розчинився на полі. Після того, як «Олександрія» посилила свій високий пресинг, проблеми полтавців по виходу з власної половини поля стали серйозними.

Тому гол у ворота «Ворскли» на 68-й хвилині виглядав закономірним. Пердута сфолив на лівому фланзі проти Шулянського, Скорко подав зі штрафного у воротарський майданчик, де Ковалець без будь-якого спротиву мінімальним дотиком підкоригував політ м’яча в ворота.

Аж до 90-ї хвилини характер зустрічі не змінювався. Хоч по-справжньому гольових моментів не було, «Олександрія» була ближчою до того, щоб подвоїти рахунок, ніж «Ворскла» до того, щоб його зрівняти.

Сигналом до активних дій стало вилучення Хрипчука: захисник ворсклян отримав пряму червону картку від Олександра Омельченка за надто бурхливу реакцію на призначення штрафного удару в ворота Ісенка. Олександрійці встигли пробити по воротам після стандарту, розіграти кутовий і… пропустити швидку контратаку на останній (третій) компенсованій хвилині. Нестеренко протягнув м’яча лівим флангом й м’яко навісив у штрафний майданчик на Крупського. Ілля пробивав у падіння головою, але тут своє вагоме слово сказав Микита Шевченко, який у стрибку зумів перевести м’яча в стійку й зберегти для своєї команди три очки.

Далі у «Ворскли» попереду домашній матч з «Динамо», який точно пропустять Хрипчук, Пердута та Мякушко (через дискваліфікації) і, можливо, головний матч другого кола – півфінал Кубку України проти житомирського «Полісся».

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода