- 11-05-2010, 10:05 - sasa 893

На “Богатирських іграх” у Лубнах

На “Богатирських іграх” у Лубнах

На День Перемоги у Лубнах на Володимирському майдані вперше відбулися спортивні змагання під назвою «Богатирські ігри», які зібрали численних глядачів.

Змагалися команди Лубен і Чорнобая Черкаської області, де народився відомий український богатир Іван Піддубний. За домовленістю, у складі кожної команди були по три важкоатлети, які вели боротьбу у п’ятьох видах програми – «Жим штанги лежачи», «Підняття каменів», «Тяга станова», «Прогулка фермера» і «Перетягування автомобіля». У жимі штанги (110 кг) переміг лубенець Сергій Андрієнко. У вправах з каменями, які мали вагу 72, 95 і 112 кг, легко справилися чорнобаївські ваговики. У становій тязі перше місце виборов чорнобаївець Віталій Козик, а у фермерській вправі (переніс двома руками на визначену відстань за час вагу у 170 кг) також найсильнішим був його земляк Валентин Качур.

А найцікавіше пройшли змагання з перетягування з місця авто. Це був «ЗІЛ-130» вагою 5 тонн 650 кг. Найкраще з цим впоралися теж досвідчені гості, які вже не один рік проводять подібні богатирські змагання, а лубенці – вперше. Крім того серед глядачів проводилися різні конкурси-змагання з силових єдиноборств, переможці яких відзначені призами. За підсумками «Богатирських ігор» (на пів очка більше) перемогу здобули чорнобаївські важкоатлети, а дебютанти-господарі стали другими. Це лубенці Ігор Прус, Сергій Андрієнко і Сергій Колісник, які є неодноразовими чемпіонами України і Європи з пауерліфтингу.

Юрій КЛИМЧЕНКО
На фото: Найцікавіший вид – перетягування автомобіля

Погода