Новини - 21-07-2010, 01:07 - sasa 204

На чемпіонат світу поїде лише старший тренер

На чемпіонат світу поїде лише старший тренер

18 липня кандидати до національної збірної України з дзюдо повернулися до Києва з першого десятиденного офіційного збору, який проходив в іспанському місті Кастель де Фельс (неподалік Барселони).

Це був плановий збір, в якому брали участь усі кандидати на участь у цьогорічному чемпіонаті світу, який відбуватиметься в Токіо (Японія) 9-13 вересня. В Іспанії у складі кандидатів на участь у світовій першості готувався і наш земляк Віталій Попович (вагова категорія 81 кг). Крім нього у цій же ваговій категорії дворазові тренування та спаринги в Іспанії проводили Артем Василенко (Харків) і Віталій Дудчак (Дніпропетровськ). Хто з них офіційно представить Україну в Токіо – говорити поки що зарано. Адже попереду кандидатів на участь у чемпіонаті світу чекають ще чотири офіційні підготовчі збори, три з яких відбудуться за кордоном, а останній четвертий – пройде у Києві і завершиться напередодні вильоту збірної України в столицю Японії. Наш земляк Віталій Попович (його тренують В. Волошин і В. Середа) є одним з найперспективніших дзюдоїстів країни. 20 років йому виповниться через місяць – 22 серпня. Та незважаючи на свій юний вік, Попович протягом останніх п\’яти років виборював нагороди престижних міжнародних змагань. Він був срібним призером Європейського молодіжного Олімпійського фестивалю у ваговій категорії 50 кг (Лін\’яно, Італія, 2005 р.), бронзовим призером чемпіонату Європи серед кадетів у ваговій категорії 55 кг (Мішкольц, Угорщина, 2006 р.), срібним призером чемпіонату світу серед юніорів до 20 років у категорії 73 кг (Париж, Франція, 2009 р.).

А ось хто неодмінно з наших земляків буде учасником чемпіонату світу в Токіо, так це старший тренер жіночої збірної України з дзюдо полтавець В\’ячеслав Пилипенко.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода