Матчі - 30-09-2018, 04:09 - admin 651

На «Спортинг» – у хорошому настрої

«Ворскла» везе з Чернігова перемогу.
На «Спортинг» – у хорошому настрої

Напередодні матчу другого туру групового раунду Ліги Європи проти лісабонського «Спортинга» «Ворскла» мала зіграти календарний матч у Чернігові.

Чернігові, в якому очки гостям даються завжди непросто. І хто знає, як би складалася гра, якби не швидкий гол у виконанні полтавців. Уже на 4-й хвилині наша команда покарала суперника за втрату концентрації. Триходівка Шарпар-Ребенок-Кулач завершилася ударом останнього з меж штрафного майданчика без супротиву зі сторони захисників. До воріт було дуже близько, тому у Паста шансів врятувати свою команду майже не було.

Пропустивши швидкий гол, «Десна» змушена була йти вперед відігруватися. А «Ворскла» при найменшій нагоді контратакувала. М’яч пересувався швидко й довго не затримувався всередині поля, тому гра мала подобатися вболівальниками. Так, можливо, по-справжньому гольових моментів було не дуже багато, але вони були. У гостей ближній бій Пасту програв Сергійчук, який за мить до цього обігрався з Ребенком. Чернігівці ж свої моменти також змарнували, так і не влучивши у ствір воріт.

По перерві «Десна» спробувала притиснути «Ворсклу» до воріт й саме в цей часовий проміжок мала найреальнішу нагоду для того, щоб зрівняти рахунок. Після подачі кутового з правого флангу м’яч заметався в воротарському майданчику й, здавалося, за мить перетне лінію воріт. Але, як і в матчі з «Зорею», нашу команду виручив Артур, який у напівлежачому положенні все ж примудрився вибити «кулястого» з лінії воріт.

А за кілька хвилин полтавці подвоїли рахунок. На 62-й хвилині Шарпар пробив метрів з двадцяти – м’яч пішов по нетиповій траєкторії, що й стало несподіванкою для воротаря. Спочатку навіть здалося, що мав місце невеликий рикошет. Але, як би там не було, головне результат. Друге взяття воріт дозволило «Ворсклі» почуватися більш комфортно й без великих труднощів довести гру до перемоги.

«Десна», хоч і не склала зброю, створити суттєвих труднощів команді Сачка напередодні матчу з «Спортингом» не змогла.

«Десна» (Чернігів) – «Ворскла» (Полтава) – 0:2

«Десна»: Паст, Огиря, Хльобас (Єрмаков, 46), Філіпов, Картушов, Гітченко, А. Фаворов (Ковпак, 79), Люлька, Імреков, Д. Фаворов, Волков (Старенький, 70).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Сергійчук (Одарюк, 57), Кулач (Габелок, 86), Шарпар, Карека (Коломоєць, 58), Чеснаков, Кравченко, Даллку, Артур, Ребенок.

Голи: Кулач (4), Шарпар (62).

Попередження: Чеснаков (29).

Олександр Данник

Погода