Новини - 11-12-2009, 11:12 - sasa 174

\”Налетіли \”білі мухи\”…

\”Налетіли \”білі мухи\”…

Що є головним атрибутом зими? Звичайно, сніг! Та для футболу він не бажаний гість на стадіоні. Однак нічого не поробиш, зима бере своє. Тому, більш за все, завтрашній матч «Ворскла» – «Закарпаття» пройде в далеко не в ідеальних умовах.

У нашій країні, звичайно, нікого не здивуєш снігом на футбольному матчі, ти паче коли за вікном 12 грудня. Однак футбол в таких умовах жодним чином не допомагає збільшенню глядачів на трибунах. А якщо зважити, що в Полтаві і за кращих погодних умов приходило не так багато народу, то можна тільки уявити скільки збереться їх в суботу на матч з одним із аутсайдерів Прем’єр-ліги.

За прогнозами українського Гідрометцентру, 12 грудня, в Полтаві очікується хмарна погода без опадів (хоч тут небесна канцелярія зжалилася над уболівальниками і футболістами), вітер південно-східний, 5 м/с, вологість повітря – 78%, температура – 5 градусів морозу. Зрештою, якщо, сніг не буде падати з неба, поле має бути в майже в ідеальному стані, адже підігрів на головній спортивній арені міста працює на повну потужність. Цікаво, що максимальна температура цього дня в Полтаві була зафіксована 1982 року (+9), а мінімальна – 1963 року (-21).

За всю історію «Ворскла» 12 грудня провела лише один поєдинок. 2007 року в матчі 1/4 фіналу Кубка України полтавців в Донецьку зіграли внічию 1:1, але вибули з кубку, бо програли перший матч удома – 0:3.

Загалом же ворскляни 12 разів в чемпіонаті України грали за мінусової температури повітря. Двічі стовпчик термометра на матчах «Ворскли» опускався до позначки 7 градусів морозу. 1994 року полтавці програли матч-відповідь 1/8 фіналу кубка країни в Донецьку «Шахтареві» з розгромним рахунком – 0:8, а ось 1 березня 2005 року здолали вдома в рамках матчу чемпіонату запорізький «Металург» – 1:0.

Олександр СТАДНИЧЕНКО,

сайт уболівальників «Ворскла»

Погода