- 11-08-2010, 05:08 - sasa 191

Наші шанси на чемпіонаті світі

Наші шанси на чемпіонаті світі

Кременчужанин Віталій Попович зараз перебуває в Гамбурзі (Німеччина) на третьому підготовчому зборі збірної України, яка готується до чемпіонату світу в Токіо (Японія).

Наш земляк може виступити на чемпіонаті світу у ваговій категорії 81 кг, щоправда, у цій категорії також можуть виступити й Артем Василенко (Харків) та Віталій Дудчик (Дніпропетровськ), які також перебувають на зборі. До цього Попович уже брав участь у двох попередніх зборах національної збірної України, які проходили в Іспанії і Білорусі. Причому збір у Німеччині виявився, як кажуть, бойовим – бо там же, у Гамбурзі, відбувався Кубок Європи.

Під час збору у Гамбурзі 7-8 серпня проходив Кубок Європи з дзюдо – останній міжнародний турнір перед чемпіонатом світу в Токіо. Кременчужанин Віталій Попович також взяв участь у цьому змаганні – у ваговій категорії 81 кг, в якій виступали найбільше учасників з-поміж усіх інших вагових категоріях – аж 58. Першим суперником нашого земляка був Девід Грум (Велика Британія), і вже в першому раунді Попович програв йому – 0:7. Інші українці, які виступали у цій же категорії 81 кг, також припинили боротьбу у першому раунді: Віталій Шавлюк програв Бенджаміну Мюнніху (Німеччина) – 0:10, а Артем Василенко – Анті Вірта (Фінляндія) – 0:10. Остаточно склад збірної України визначиться після заключного, четвертого збору, який розпочнеться 25 серпня під Києвом у Конча-Заспі.

А тим часом полтавець Дмитро Канівець в оновленому юніорському (до 20 років) рейтингу ЕJU (Європейського союзу дзюдо), станом на 5 серпня 2010 року перебуває на 8-й позиції в своїй ваговій категорії. Він має 90 рейтингових очок, які набрав виключно у 2010 році. Дмитро Канівець успішно виступав на трьох етапах Кубка Європи 2010 року серед юніорів (до 20 років), на яких посідав призові треті місця (в Києві, в угорському місті Пакш і польському Цетніво) – за кожне з цих бронзових досягнень полтавець отримав по 28 рейтингових пунктів. Ще 6 пунктів Канівець заробив на російському етапі Кубка Європи серед юніорів.

Погода