Хокей - 07-12-2011, 08:12 - sasa 170

Наші знову відзначаються

Наші знову відзначаються

Відбувся черговий тур чемпіонату НХЛ Києва у групі Б. Дві з чотирьох команд, в яких грають представники Полтавщини, в своїх матчах святкували перемоги. Беззаперечний аутсайдер першості ХК “Инфоснегири”, за який грає пирятинець Сергій Ляшенко, знову розгромно програв.

 

ХК “Вишгород-2” – ХК “HARSCO” – 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)

Вирішальним в цьому протистоянні виявився третій період, точніше його кінцівка. За три хвилини до кінця гри перевага в одну шайбу була на боці ХК “Вишгород-2”. Та “чорні орли” зуміли не тільки зрівняти рахунок, але й вирвати перемогу у надважкому для себе матчі. Переможну шайбу, за 37 секунд до закінчення гри, з подачі червонозаводчанина Володимира Максименка закинув киянин Вадим Подушко. Слід зазначити, що представники Полтавщини прийняли участь при всіх чотирьох взяттях воріт ХК “Вишгород-2”. Першу шайбу для ХК “HARSCO” закинув лохвицький дует Игор Яременко – Олег Ємець. Игор вдало асистував земляку і Олег закинув вже свою п’яту шайбу в цьогорічному чемпіонаті. Потім за діло взявся полтавець Петро Волощенко, який відзначився дублем. На початку третього періоду Петро закидає свою першу шайбу в поєдинку і другу для ХК “HARSCO”. А за три хвилини до кінця зустрічі, з подачі лохвинчанина Сергія Кутузова робить дубль. Також, Петро був визнаний кращим гравцем матчу, вдруге в цьому сезоні. Крім вищезгаданих хокеїстів на льодовому майданчику Полтавщину представляли ще Олександр Кумпан, Константин Гиря та Сергій Степаненко, але відзначитися їм не вдалося.

 

ХК “Скорпіон” – ХК “Крила Столиці” – 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

В центральному матчі туру зійшлися команди які займали перед поєдинком четверте та третє місце відповідно. ХК “Скорпіон” практично без боротьби переміг одного з претиндентів на нагороди. Цілий матч у формі КС відіграв комсомольчанин Олег Гапон, але відзначитись не зміг. Слід зазначити, що команди на двох заробили лише дві хвилини штрафу.

 

ХК “Инфоснегири” – ХК “Титани” – 2:10 (2:1, 0:5, 0:4)

Сьомої поспіль, розгромної поразки зазнав ХК “Инфоснегири”. Після чудового першого періоду гравцям або не вистачило сил на останні два (в заявці на гру числилося всього сім польових гравців), або вони не повірили, що можуть, нарешті, виграти. “Титани” просто розчавили “пернатих”, закинувши дев’ять шайб за два періоди. Змогли відзначились і представники Полтавщини в обох командах. Так гравець ХК “Инфоснегири”, пирятинець Сергій Ляшенко, записав собі в актив результативну передачу та дві хвилини штрафу за підніжку. А “титан” із Кременчуга, Олексій Лейтар, відзначився закинутою шайбою.

 

ХК “777-2” – ХК “Ледокол” – 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Кращий голкіпер групи Б, Віталій Буточнов, не зміг допомогти своїй команді зачепитися бодай за нічию.

 

Володимир ХОМІЧ

Погода