Новини - 10-12-2009, 10:12 - sasa 223

Настільна енциклопедія полтавського футболу

Настільна енциклопедія полтавського футболу

10 грудня відбулася презентація книги “100 років Полтавському футболу”, яка присвячена віковому ювілею обласного футболу.

На презентацію книги в Краєзнавчому музеї зібрався майже весь футбольний і політичний бомонд міста. Микола Залудяк, Анатолій Кукоба, Володимир Артьомов, Іван Близнюк, Анатолій Дяченко, ветерани футболу, ті хто творив історію полтавського футболу, допомагав, це лише короткий перелік гостей цього свята. Я не випадково сказав слово, свято, адже в наш час не так часто виходять у світ книги подібної тематики і таким обсягом, якщо не сказати більше — ще ніколи Полтава не бачила такої книги про футбол. Ба, навіть, в Україні подібні видання рідкісне явище.

Ветерани полтавського футболу по черзі, виходили до мікрофону і розповідали про розвиток футболу в місті і про свої здобутки на цій ниві в різні часові періоди. Дмитро Євсєєв, Анатолій Штриголь, Станіслав Басюк, Володимир Попіневський, Борис Маслов, Юрій Мармач, Володимир Діденко, Іван Іванченко та Іван Шарій, ті футболісти, які стали головними дійовими особами десятиліть.

На завершення на суд присутніх Микола Залудяк виніс саме видання та запросив до слова авторів книги. Олександр Стадниченко, один із співавторів книги, зокрема сказав, що незважаючи на солідний об\’єм книги, чимало матеріалів просто не потрапили до видання, однак і те, що увійшло, можна з впевненість назвати настільною енциклопедією полтавського футболу.

Першими власниками унікального видання стали поважні гості. А незабаром книга має розійтися в широкі версти населення.

Автанділ ПОТІДЗЕ,

сайт уболівальників “Ворскла”

Погода