Стрічка новин - 02-07-2016, 10:07 - Націоналіст 260

Навіщо потрібні анаболічні стероїди?

Навіщо потрібні анаболічні стероїди?

Сьогодні багато спортсменів, щоб досягти значних результатів у бодібілдингу, отримати гарну форму і композицію тіла, застосовують анаболічні стероїди. 

Що ж являють собою анаболіки? Анаболічними стероїдами називають препарати, які імітують чоловічий статевий гормон тестостерон. Ці препарати впливають на м’язи таким чином, що сприяють тому, щоб синтез білка відбувався значно швидше, ніж звичайно. У підсумку, м’язи починають посилено рости.

Препарати подібної дії ділять на анаболіки і андрогени. Андрогени – це стероїди, які роблять зовнішній вигляд мужнім, а анаболіки сприяють нарощуванню маси тіла. Сьогодні купити стероіди в аптеці можна тільки за рецептом, тому зручним способом придбання стероїдів є інтернет-магазини.

Застосовувати анаболіки почали з кінця XIX сторіччя. Але перший ефективний стероїд вчені змогли отримати лише в 1934 році. А в 1939 році творцям хімічної формули тестостерону дали Нобелівську премію. У спорті анаболіки почали застосовуватися в 1938 році. Ходять легенди про те, що Адольф Гітлер також балувався анаболічними стероїдами для підвищення витривалості і м’язової маси. Сьогодні стероїди постійно удосконалюються, завдяки чому з’являються нові модифікації тестостерону з новими анаболічними властивостями. Крім спорту, стероїди почали використовувати в медицині в сфері лікування опіків, травм, анемії, захворювань простати.

Анаболічні стероїди діють всередині організму як пептиди. Розчинившись в крові, вони взаємодіють з різними клітинами, таким чином сприяючи запуску хімічних реакцій, які, в свою чергу, досягають певних ділянок головного мозку, активуючи різні процеси. Саме таким чином відбувається синтез білка, від якого і залежить ріст м’язової тканини і утворення м’язової маси.

Як ми згадували вище, ефекти від застосування стероїдів можна розділити на андрогенні та анаболічні. Анаболічний ефект супроводжується зростанням м’язів, витривалості, сили і продуктивності. Кількість жирів зменшується, кістки зміцнюються, кількість еритроцитів зростає. Андрогенний ефект виражається в зростанні м’язів, збудження з активним виділенням сперми, зростання волосяного покриву на тілі. Спортсмени намагаються підбирати курси стероїдів таким чином, щоб отримати виключно анаболічні ефекти. Тому, при покупці стероїду, необхідно звернути увагу на анаболічний індекс, що показує співвідношення між андрогенами і анаболічними ефектами.

Погода