Першість Полтавщини - 09-06-2010, 10:06 - sasa 189

Не так сталося, як гадалося

Не так сталося, як гадалося

«Велика Багачка» — «Колос» Дмитрівка – 1:1
Хоменко 79 — Ольшницький 20
«Велика Багачка»: Гринько, Таран, Гришанович (Баштовий, 46), Федоришин, Безуглий, Дубницький. Подробаха (Хоменко, 64), Ященко (Канюченко, 81), Диндіков, Зав’ялов, Зіпунніков.
«Колос»: Ночовний, Остапець, Коннов, Марченко, Колодочка. Протченко, Онуфрієнко, Наливайко, Русанцев, Ольшницький, Приймак.
Судді: Покидько, Матяш, Корнійко (усі — Полтава).
5 червня. Велика Багачка. 600 глядачів.
Юнаки – 3:1

Поза всяким сумнівом — не так сталося, як гадалося. Справді, важко пригадати, коли симпатична на власному полі команда з Дмитрівки давала справжній бій претендентам у лідери на виїзді. Не покривлю душею: абсолютна більшість багачанських фанів очікувала від гри хай непростих, але впевнених трьох пунктів до турнірної таблиці. Найбільше непокоїла міцність дмитрівської оборони — 2 пропущені голи в 6-и попередніх поєдинках. Це при тому, що багачанський напад нині — не фонтан. Гру з «Пирятином» не рахуємо. Отож, думали ми, якось воно буде. Якось і було…

Якщо ж серйозніше, гра видалася багатою на гольові моменти, причому в обидві сторони. Якби форварди «Великої Багачки» та «Колоса» були майстернішими або, хоча би, фартовішими, результат міг би зрости до непристойного. Скажімо, 7:5 чи там 8:4.

Початок матчу був за господарями. Вони притисли опонентів до їхніх воріт і кілька разів серйозно погрожували відкрити рахунок. Найближчим до мети був на 8-й хвилині Андрій Зіпунніков. От тільки круглий потрапив йому на «тещину» праву ногу і з близької відстані перелетів над перекладиною. Зауважу, що цьому форварду того дня не щастило просто фантастично. Ще тричі щонайменше після його ударів знаряддя праці вперто відмовлялося перетинати заповітну стрічку.

А в інші, великобагачанські ворота з успіхом пройшла перша ж обдумана контратака. «Колоски» здобули право на кутовий, кіпер багачан виніс кулаками м’яч подалі. Однак мав місце ще один навіс, і Ольшницький, котрого ніхто не стеріг, головою спрямував плямистого у кут воріт. У подальшому футболісти з Дмитрівки неодноразово вигравали повітря у карному майданчику господарів. Але в подальшому у таких епізодах футбольний бог грав за багачан. Загалом же беззаперечною, як заведено говорити, ігровою та територіальною перевагою володіли господарі поля. Проте на перерву вони цілком могли піти програючи два м’ячі. Вже у доданий арбітром час прохід «колосків» лівим флангом завершився несподіваним ударом Русанова. М’яч мав би залітати у ворота, але незбагненим чином влучив у перекладину. Великобагачанці зітхнули з полегшенням і відправилися відпочивати.

Одразу після перерви снаряд влучив уже в штангу, вкотре позбавивши господарів необхідності розпочинати з центра поля. «Велика Багачка» в боргу теж не лишалася. Між 60-ю та 70-ю хвилинами Ночовний спільно із захисниками двічі зупиняли м’яч прямісінько на лінії. Навіть коли не створювалися безпосередні загрози воротам, нудно на полі не було. Арбітр давав командам можливість зіграти жорстко, чим вони й користалися по повній програмі.

Час спливав, а рахунок на табло не змінювався. Вже й незмінне скандування «Багачка — чемпіон» почало сприйматися з іронічним присмаком. Порятунок для лідера прийшов там, де його майже не чекали. «Велика Багачка» перед тим не реалізувала з півдюжини майже стовідсоткових нагод, а гол створила, можна сказати, з нічого. Воротар «Колоса» не втримав далеко не найскладнішого м’яча, у карному майданчику гостей негайно зчинилася колотнеча за участю ледь не всіх присутніх на полі і круглий нарешті познайомився із сіткою. Парадокс полягає у тому, що опинився м’яч за лінією після удару головою у виконанні Юрія Хоменка, наймініатюрнішого, напевне футболіста з усіх учасників звітної гри. Колишня зірка юніорського складу «Великої Багачки» забиває перший гол за основну команду.

Після цього гостей притисли вже по-справжньому, про походи на половину поля суперників вони й думати забули, знай відбивалися. Тут їм на допомогу прийшов пункт регламенту, що дозволяє велику кількість замін. В останні хвилин три вони тільки тим і займалися, що випускали свіжих гравців замість тих, що вже чимало відпрацювали на зеленій галявині.

Останній вартий уваги епізод стався на 90+3 хвилині. «Велика Багачка» отримала право на штрафний. Зіпунніков бив зі своєї улюбленої точки, з якої неодноразово засмучував воротарів суперників. Він і цього разу зміг створити Ночовному неабиякі труднощі: голкіпер із Дмитрівки зафіксував м’яч лише з другої спроби.

Отже, нічия! Хай дещо сенсаційно, але так навіть цікавіше. Хай живе тривладдя у турнірній таблиці»!


Анатолій КАРПОВ

Погода