Першість Полтавщини - 11-10-2009, 11:10 - olegda 204

Неможливе можливо

Неможливе можливо

\”Колос\” (Кобеляки) – ФК \”Жоржівка\” 2:0 (1:0)

11 жовтня.15:30.

Кобеляки

Стадіон \”Колос\” +14 градусів

Судді: В.Чернишов,Е.Сухенко, О.Скирда (всі – ІІ категорія, Кременчуг)

Кобеляки: Сидорець, Волочай, Я.Ломаков (Зінченко, 62), Колінько, Ісаєнко, Рєдчиц, Лупінос(к), Міщенко, Борзовець (Маньківський, 54), Бажан, Кононенко (Зайцев, 80)

Запасні : В.Ломаков, Онищенко, Михайлик

Тренер: О.Янковський

Жоржівка: Бахуринський, Піддубний, Сіренко, Чамара, Бубнов, Городчанін, Тарасенко, Супруненко(к), Черкасов, Прядко, Тарута (Корнієнко, 66)

Запасні:  Ткаченко, Черняк

Тренер: А.Тищенко

Голи: Бажан (40) , Кононенко (63)

Попередження: Лупінос (31), Колінько (50)

Після виснажливого фінального матчу Кубка області (0:2 проти \”Великої Багачки\”) футболісти ФК \”Жоржівка\” завітали в Кобеляки на зустріч з місцевим \”Колосом\”.
Обидві команди останнім часом ніяк не можуть знайти свою гру. \”Жоржівка\”, яка один час навіть боролась за перше місце, зараз міцно осіла на третьому місці.
Причому їх з цієї позиції вже ніхто не скине. У господарів все було навпаки. Вони також займали третьє місце.Проте з кінця.
Якби господарі знову програли, то могли б вже напевно бронювати білети в другу лігу…
Нервозності в матч додала передматчева словесна перепалка між представником \”Колоса\” Віктором Детюком та тренером гостей. Причому їхні висловлювання були в більшості нецензурного змісту.
Дивлячись на них складалося враження, що обом цим людям абсолютно однаково, що поряд були діти,і які з них в майбутньому вийдуть люди.
Перший момент в матчі створив \”Колос\” на 8 хвилині. Олександр Борзовець небезпечно бив – вище! Гості відповіли через 3 хвилині. Денис Черкасов наважився на дальній удар – також неточно.
Вперше гості потривожили володіння Павла Сидорця на 17 хвилині. При подачі кутового м\’яч відскочив до Черкасова. М\’яч після його удару став легкою здобиччю Сидорця.
Взагалі дивлячись на дії команд в перші половині тайму складалося враження,що команди зумисно грали обережно. Нікому не був потрібний швидкий пропущений м\’яч.
Гості грали в обережний футбол, в певний час переходячи в широкомасштабні атаки підключаючи великі сили. Грубості в їхній діях на жаль також вистачало.
\”Колос\” протиставляв всім цим комбінаційну гру в центрі та швидку гру на флангах. І перший дійсно гольовий момент \”Колоса\” в матчі завершився голом. Все почалося з обрізки в центрі гравця гостей Олександра Чамари. М\’яч перехватив Сергій Лупінос, який промчав майже пів поля,і вже перед самою штрафною віддав передачу на набігаючого Бажана.
Олег, вловивши свою гру в останніх матчах чемпіонату, завдав гарного удару.М\’яч рикошетом від рук Бахуринського опинився у воротах.1:0!

До перерви гості могли зрівнювати рахунок, проте Прядко з близької відстані не зміг забити.
З початку другого тайму \”Жоржівка\” понеслася вперед. Євген Супруненко зі штрафного завдавав сильного удару – Сидорець рятує!
На 52 хвилині Супруненко виходить віч-на-віч на Сидорця і після доторку з Павлом падає. Було видно, що голкіпер \”Колоса\” грав в м\’яч. Арбітр на симуляцію не купився
Пройшло 15 хвилин. Прядко завдає сильного удару. В останню мить Рєдчиц переводе м\’яч на кутовий.
65 хвилина. \”Не забиваєш ти, забивають тобі\”. Ігор Кононенко, обігравши по черзі Чамару та Таруту запускає м\’яча повз голкіпера гостей.2:0!
В залишені хвилині до кінця матчу \”Жоржівка\” намагалася хоч раз забити, проте оборона господарів не дала цього зробити. Гості мають одну звичку: якщо не виходить гарно грати – вони починать грубити та симулювати.
Таке були і в попередній грі цих команд,який до речі завершився скандалом. Як приклад в цьому матчі можна навести випадок на 82 хвилині. Капітан гостей Євген Супруненко вривається у штрафну кобелячан. Пробує обіграти голкіпера – не виходить. Як крайня міру він наступає на руку Павла Сидорця та симулює грубу гру проти себе.
Симулювання не личить хорошому гравцю, тим паче капітану команди. Що говорити про гравців гостей,якщо навіть їхній капітан грає у стилі а-ля Милевського.
Фінальний свисток сповістив кобеляцьких вболівальників про досить несподівану перемогу господарів. А перед зустріччю про 3 очки навіть ніхто й не сподівався. Неможливе можливо?!
Олег Дубина

Погода