Першість Полтавщини - 10-06-2013, 09:06 - sasa 182

Непереможні Шишаки

Непереможні Шишаки

Завершується перше коло чемпіонату області з футболу серед команд І ліги (група «А»). Центральним матчем у 8 туру було лубенсько-миргородське протистояння у Лубнах. Всього ж гравцями команд у цьому турі було забито лише 12 м’ячів.

ФК «Лубни» – ФК «Миргород» 1:1 (1:1).
Чемпіонат області. Перша ліга. Група «А». 8 тур. 9 червня. Лубни. Стадіон «Центральний». +26С. 286 глядачів.
Судді: Р. Палаженко, А. Звягінцев, В. Капшук (усі – Кременчук). Делегат-інспектор: В. Кішек (Полтава).
ФК «Лубни»: Кулик, Гончаренко, Загоруйко, Головко (Романенко, 60), Стригунов (Бойко, 86), Ювженко (Макросноп, 58), Бараннік, Козлов, Ебенгу, Реутов, Ламіне. Тренер: А. Гишанович.
ФК «Миргород»: Четверіков, Полов’ян, Симоненко, Папірний, Іванченко, Соболєв, Дубницький, Супруненко, Василенко (Дяченко, 49), Коломієць, Опухлий. Тренер: О. Сапунков.
Голи: головко (5) – Коломієць (7).

Цей матч можна назвати декількома фразами: «Матч невикористаних можливостей», «Міцні захисні редути миргородців», «Нічия на користь гостей», «Одинадцять стовідсоткових голевих моментів господарів», «За що ми любимо футбол». І, справді, численні глядачі, які спостерігали за ходом цього цікавого і напруженого поєдинку, стали свідками захоплюючих футбольних перипетій. Тут було все: «не забивання» у ворота суперника з трьох метрів, виходи «сам на сам», численні порушення правил, надійна гра голкіперів обох команд, день народження лівого півзахисника лубенців Арнольда Ебенґу, палка підтримка господарів фанами, присутність мера Лубен на матчі, цьогорічний рекорд відвідуваності лубенського стадіону,  дебют у складі ФК «Лубни» сенегальця Сола Ламіне і українця Євгена Стригунова, надійний захист миргородців, класні «футбольні фінти» у виконанні африканських легіонерів господарів.

Лубенські любителі футболу просто були у захваті від поєдинку, але не від підсумкового результату. У господарів могли відзначитися голами Василь Бараннік, Олександр Ювженко, Сол Ламіне, Максим Козлов, Ігор Реутов, Євген Стригунов, але їм бракувало влучності у завершенні атак або надійно грав у рамках воріт вихованець лубенського футболу голкіпер ФК «Миргород» Євген Четверіков. І у всіх присутніх складалося враження, що просто лубенцям у цьому матчі просто «не пощастило». А що ж гості? Гадаю, що це була добротна і злагоджена у всіх футбольних діях команда, яка в Лубнах діяла на контратаках і вміло захищалася, в результаті чого отримала позитивний для себе виїзний результат – нічию ― 1:1. Юнаки: 3:2.

Про інші поєдинки 8 туру. У Лохвиці місцевий «Амарант» не залишив жодних шансів аутсайдеру групи «А» хорольскому «Металісту» – 3:1. Події у матчі розвивалися таким чином: 1:0 (16 хвилина – Юрій Поляк «Металіст»), 1:1 (23 хвилина – Дмитро Коваленко «Амарант»), 2:1 (62 хвилина – Михайло Смакула «Амарант»), 3:1 (88 хвилина – Сергій Ковальов «Амарант»). Юнаки: 2:0.

Фаворит змагань ФК «Шишаки» добився важливої перемоги над «Харчовиком» (Червонозаводське) завдяки єдиному влучному удару Дмитра Нечипоренка, який забиває за команду майже у кожному матчі. Після цього шишацька команда ще більше зміцнила лідируючі позиції. А головним протистояння першого кола для команди буде виїзна зустріч у Пирятині проти «Фортуни» (Кейбалівка). Юнаки: 0:0.

І, нарешті, про невелику сенсацію, в якій головну роль зіграв гребінківський «Локомотив», який вдома переграв 3:2 «Фортуну» з Пирятинщини. До речі, сенсацією вдалий для гребінківчан результат цього поєдинку і не можна назвати, адже підопічні тренера Сергія Симоненка попри фінансові непорозумінням справляють враження класного футбольного колективу, в якому поєднується досвід ветеранів і молодих виконавців. Скажу відверто: у Гребінці важко командам-суперницям добитися позитивного результату. Щодо вдалого матчу, то у переможців двічі результативно відзначився Юрій Кириченко і один раз Олег Козаченко. У переможених «гол престижу» провів ветеран пирятинського футболу Андрій Медяник. Юнаки: 1:0.

Турнірне становище і календар матчів >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода