Матчі - 11-12-2021, 10:12 - admin 6282

Нічийне завершення 2021-го року

"Ворскла" не втримала перемогу в матчі проти ПФК "Львів".
Нічийне завершення 2021-го року

ПФК “Львів” – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (0:0)

Протокол матчу.

Катастрофічна кадрова ситуація в «Ворсклі» ще більше погіршилася напередодні останнього матчу року проти ПФК «Львів».

Один з лідерів команди Руслан Степанюк зламав ногу й тепер очікує на операцію. А основний воротар Дмитро Різник отримав пошкодження й до Львова поїхав з командою лише в якості глядача. Проте і це ще було не все. На 8-й хвилині вимушено поле залишив Ігор Пердута, замість якого вийшов Євген Павлюк. Молодий ворсклянин встиг відіграти тільки півгодини. Причина тому – небезпечна гра в центрі поля проти Олексія Зозулі. Якби Ярослав Козик проявив у цьому епізоді принциповість, то догравати матч «Ворсклі» довелося б у меншості. А так – лише жовта картка й швидка заміна Павлюка на Коджові від Юрія Максимова.

Якщо говорити про гру, то в першому таймі господарі виглядали дещо гостріше. Найреальніший момент мав Зозуля, який опинився сам в кількох метрах від воріт. Удар у Олексія потужним не вийшов, тому в Олександра Ткаченка залишався шанс врятувати свою команду, яким він і скористався. Полтавці відповіли щільним ударом Тілля з 18-20 метрів – Ільющенков у красивому кидку перевів м’яча на кутовий.

На початку другого тайму свій шанс мав львів’янин Брікнер. Перший удар Івана прийняли на себе захисник, а другий прийшовся в стійку, після чого м’яч влучив у Ткаченка й, на щастя, відлетів за лицеву лінію, а не в ворота.

Не менш гостро атакувала й «Ворскла». Це Рангел зробив майже все для Кушніренка, викотивши передачу в район одинадцятиметрової позначки. Попереду ворота й майже немає суперників. Забивай спокійно й відкривай рахунок. Але ні. Богдан почав підлаштовуватися під удар й у ворота не влучив.

На 65-й хвилині підопічним Юрія Максимова все ж вдалося відкрити рахунок. Тілль заробив штрафний на правому фланзі поблизу бокової лінії. Після розіграшу стандарту Кане навісив на дальню стійку, де Амількар чи то прострілював, чи пробивав, що, в принципі, вже не має значення. Після невеликого рикошету м’яча залетів у дальній кут – 0:1.

«Львів», втім відігрався відносно швидко. Зіграла заміна Олега Дулуба. Ременяк, отримавши м’яча в районі лівого кута штрафного майданчика, змістився трішки вправо й відразу пробив – 1:1. Провину за цей гол порівну між собою можуть розділити Володимир Чеснаков, який дуже в’яло реагував на зміщення суперника, та Олександр Ткаченко, який пропустив у ближній воротарський кут.

На останніх хвилинах полтавці ледь самі собі не привезли гол після того, як Ткаченко у простій ситуації не влучив нормально по м’ячу, обробляючи пас назад від свого захисника. Шина був тут як тут і зіграв на добиванні. Забити бразильцю завадив гострий кут і спротив зі сторони воротаря, який намагався виправити власну помилку й активно заважав супернику. У результаті м’яч знову потрапив у стійку, потім у Ткаченка й вийшов на кутовий.

1:1 – бойова нічия, яка більше, мабуть, має влаштувати «Ворсклу». Хоча тотальної переваги по грі «Львів» не мав, тому результат десь закономірний.

Попереду у полтавських футболістів відпустка й підготовка до другої частини чемпіонату. Юрію Максимову відпочивати, очевидно, не доведеться. Процес підсилення команди потрібно запускати вже зараз.

Олександр Данник

Фото УПЛ

Погода