Матчі - 23-10-2022, 08:10 - admin 9463

Нічия в подарунок для капітана

«Ворскла» відігрується в Києві й здобуває в матчі з «Динамо» нічию.
Нічия в подарунок для капітана

“Динамо” (Київ) – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (1:1)

Протокол матчу

Черговий календарний матч не віщував нічого хорошого для «Ворскли». Команда Віктора Скрипника програла дві попередні гри й їхала в гості до київського «Динамо», яке стартувало дуже слабко й прагнуло будь-що здобути три очки.

На поле стадіону «Динамо» ворсклян в якості капітана вивів Володимир Чеснаков. Для 34-річного вихованця полтавського футболу цей матч став чотирьохсотим офіційним у футболці «Ворскли». Це абсолютний рекорд в новітній історії клубу й найближчим часом він навряд буде перевершений.

Власне, настрій ювіляра трохи зіпсувався на 33-й хвилині, коли наш капітан позиційно прогавив скидку головою від Бєсєдіна й ривок собі за спину Буяльського. Різник метнувся на перехоплення і не встиг – динамівець спокійно вражав напівпорожні ворота – 1:0.

Гол не те, щоб був аж надто логічним. Так, кияни більше атакували, володіли ініціативою, однак моментів майже не створювали. Віктор Скрипник чи не вперше в сезоні продемонстрував тактичну гнучкість і відмовився від гри першим номером з контролем м’яча на користь виходів у контратаку. Один з таких виходів завершився результативно на 44-й хвилині. Сефері почав зміщуватися з лівого флангу до центру й пробив. М’яч рикошетом від захисника усе ж пішов до штрафного майданчика, де Марлісон поборовся з опонентом й зумів створити умови для удару Юрченка. Владлен пробивав з близької відстані й буквально «розстріляв» Нещерета – 1:1.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Господарі хоч і атакували без особливого креативу, проте як мінімум пару разів мали забивати. На 58-й хвилині Гармаш помітив ривок у вільну зону Караваєва й вчасно виконав передачу на партнера. У цьому моменті полтавська оборона відверто провалилася. Олександр обіграв Різника і… не влучив у порожні ворота. Через три хвилини Вівчаренко не зміг на дальній штанзі головою замкнути передачу від все того ж Гармаша. Удар у захисника киян у цьому моменті відверто не вийшов. А вже на 90-й хвилині м’яча у власні ворота ледь не зрізав Скляр. Різник зумів згрупуватися й відбити перед собою, а потім вже сам півзахисник ворсклян дограв епізод і не дозволив вразити ворота.

«Ворскла» в другому таймі також не відсиджувалася в глухій обороні й, як мінімум, перспективні напівмоменти, які при кращому виконанні могли перетворитися на гол, мала. З меж штрафного майданчика пробивали Челядін і Юрченко – обидва рази м’яч так і не дійшов до Нещерета. А небезпечний простріл після проходу по правому флангу від Сефері нейтралізували захисники.

1:1 – кризове «Динамо» й кризова «Ворскла» розходяться миром.

Олександр Данник

Фото – УПЛ 

Погода