Першість Полтавщини - 13-05-2012, 03:05 - sasa 170

\”Нове життя\” йде без поразок

\”Нове життя\” йде без поразок

У суботу були зіграні чотири матчі з п’яти у новоствореній Прем’єр-лізі чемпіонату Полтавської області. І, безперечно, центральними поєдинками 2 туру, а, можливо, і всіх протистоянь першості, були матчі у Градизьку і Машівці.

У Градизьку зустрічалися минулорічні чемпіон та срібний призери першості. Першими рахунок відкрили господарі ― на 11-й хвилині відзначився Юрій Богиня. Та вже до перерви лубенці зрівняли рахунок ― відзначився на 33 хвилині Юрій Хоменко. Другий тайм матчу пройшов більш жорсткіше і відзначився сімома жовтими, а двума червоними картками. Щодо голів, то лубенці вийшли вперед після чудової передачі Юрія Хоменка на Сергія Сергієнка. Але на 75-й хвилині Юрій Безверхий встановив остаточний рахунок матчу ― 2:2.

Центральний же поєдинок туру відбувся у Машівці де андріївське “Нове життя” приймало амбітну “Карлівку”. Тут все вирішив гол Андрія Зіпуннікова в середині другого тайму. Після проходу правим краєм та вивіреної передачі Ягуфа Халілова Андрій вміло розпорядився м’ячем і вколотив його у сітку воріт повз голкіпера гостей. Це друга перемога “Нового життя” з рахунком 1:0 і вони йдуть в чемпіонаті без поразок.

У інших матчах 2 туру зафіксовані такі результати:
«Псел» (Гадяч) – СК «Полтава) – 1:1 (голи нарахунку Владислава Строканя у господарів та Сергія Каретника – у гостей).
ФК «Глобине» – «Атлант» (Семенівка) – 0:0
Матч «Колос» (Кобеляки) – «Фламінго» (Комсомольськ) – перенесено.

 

Турнірне становище:

 

Команда І П Н П М О
1 Нове життя (Андріївка) 2 2 0 0 2 – 0 6
2 Темп (Градизьк) 2 1 1 1 7 – 2 4
3 Атлант (Семенівка) 2 1 1 0 2 – 1 4
4 Фламінго (Комсомольськ) 1 1 0 0 4 – 2 3
5 Карлівка (Карлівка) 2 1 0 1 3 – 1 3
6 Псел (Гадяч) 2 0 1 1 2 – 3 1
7 Лубни (Лубни) 2 0 1 1 2 – 3 1
8 Глобине (Глобине) 2 0 1 1 2 – 4 1
9 СК Полтава (Полтава) 2 0 1 1 1 – 6 1
10 Колос (Кобеляки) 1 0 0 1 0 – 3 0

Наостанок зазначу, що дні проведення цьогорічного чемпіонату області у Прем’єр-лізі не влаштовують ні тренерів, ні більшості самих команд. Мова йдеться про суботній день. Адже завжди обласний чемпіонат Полтавщини проходив по неділях (у вищій і першій лігах він так і залишився). Адже саме в суботу проводиться чемпіонат області по ДЮФЛ (дитячо-юнацька футбольна ліга). Також по суботах грають матчі у більшості чемпіонатів районів, де задіяно чимало гравців з Прем’єр-ліги. Наприклад, юнаки ФК «Лубни» (тренер Олександр Сердюк) після поєдинку ДЮФЛ в рідному місті проти Великої Багачки відразу ж сіли в автобус і поїхали у Градизьк на гру з «Темпом». Тобто, гадаю, цього «пересічення» футбольних змагань не повинно бути. І якщо в організаторів чемпіонату не вистачає суддівських бригад та інспекторів на всі матчі, то декілька з них можна було б перенести і в суботні дні, по черзі. Від цього весь аматорський футбол Полтащини тільки буде у виграші.

 

Матчі юнацьких складів:
Псел ― Нове життя ― 0:2
Глобине ― Атлант ― 0:2
Темп ― Лубни ― 0:7
Нове життя ― Карлівка ― 2:5.

 

Серед юнацьких складів команд одноосібним лідером наразі (6 очок) є ФК «Лубни» (тренер Олександр Сердюк).

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода