Останні новини - 09-03-2013, 10:03 - sasa 181

Новий етап для \”Ворскли\” і \”Шахтаря\”

Новий етап для \”Ворскли\” і \”Шахтаря\”

Ворскла ― Шахтар
Полтава. Стадіон \”Ворскла\”. Початок о 16.00
Пряма трансляція на каналі “Футбол”
Арбітр: Сергій Бойко (Київ)
Прогноз – 1:2

Приїзд донецького «Шахтаря» до Полтави – подія непересічна. На такі матчі зазвичай уболівальників збирається більше, ніж на інші та і полтавські футболісти на них налаштовуються по-особливому. Мотивації має вистачити і гірникам.

Матч Ліги чемпіонів у Дортмунді мало походив на достроковий фінал турніру, яким його хотів бачити головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу. Донецький суперклуб отримав дзвінкого ляпаса. Мабуть, більш дзвінкого, ніж свого часу невихід з групи. Донеччани були просто декласовані «Борусією». За таких умов сильним командам потрібен новий виклик, щоб, по-перше, привести у норму власний психологічний стан. А, по-друге, впевнено реабілітуватися перед власними уболівальниками. На стільки впевнено, на скільки це можливо у даній ситуації.

Так сталося, що календар у постдортмундський період підкинув у суперники гірникам полтавську «Ворсклу». Не виключено, що в Полтаву Луческу відрядить дещо експериментальний склад. Хтось може сісти на лавку у виховних цілях, комусь просто дадуть відпочити від євросезону. Тому не виключена поява у стартовому складі таких футболістів, як Каніболоцький, Кривцов, Соболь та Гречишкін.

«Ворскла» ж часів Миколи Павлова у домашніх матчах практично завжди чинила донеччанам серйозний опір, часто відбираючи в них дорогоцінні очки. Намітилася певна тенденція до покращення результатів у матчах з «Шахтарем». Однак, зберегти її Сергію Свистуну і його команді буде надзвичайно складно. Матч попереднього туру в Одесі показав, що «Ворскла» має доволі серйозні проблеми в атаці. Відіграти «на нуль» з «Шахтарем», звісно, можна. Але чи справиться з цим завданням полтавська оборона, яка тільки починає своє становлення (Пердута і Лагос дебютували в Одесі, а Даллку з Ткачуком не так багато відіграли разом у центрі захисту)? Плюс не останню роль буде відігравати правильний вибір складу на гру. В Одесі, принаймні, кілька футболістів повністю випали з гри. І якщо тоді це було компенсовано бажанням і самовіддачею інших футболістів, то в матчі з командою, яка є вищою за класом, цього може бути замало.

Нам же залишається наразі лише спостерігати за початком нового етапу в стосунках полтавського й донецького клубів, який буде відкритий недільним матчем.

Олександр ДАННИК

Погода