ФК Полтава - 24-08-2012, 10:08 - sasa 306

Одеса і Полтава зіграли договірний матч?

Одеса і Полтава зіграли договірний матч?

Присутні 22 сеопня на стадіоні «Спартак» футбольні уболівальники стали свідками дійства, схожого скоріше на трагікомедію, ніж на спортивний матч. Часом здавалося, що учасники гри заблукали і замість знаходитися поряд театру Музичної комедії випадково потрапили на зелене поле.

Поєдинок носив кубковий характер і зустрілися в ньому два представника першого дивізіону. «Полтава» приїхала без основних виконавців, маючи всього чотирьох запасних гравців, що породило передматчеві чутки про те, що зустріч пройде без спортивної боротьби. У першому таймі «Одеса» без особливого опору гостей забила два голи і думалося, що відбувається звичайний злив гри, але не тут-то було! Ближче до кінця другого тайму наставник «Одеси» Андрій Пархоменко почав метушливо бігати по тренерській зоні, одночасно розмовляючи по мобільному телефону. Але чого хвилюватися, ведучи 2:0 за десять хвилин до кінця?

Незабаром Пархоменко підкликав до себе правого захисника Сергія Любчака і на вушко прошепотів йому установку. Ларчик відкрився швидко – основний час матчу має закінчитися внічию.

На відео 3:16 – захисник господарів Поспєлов валить нападника в ситуації яка не абсолютно не вимагала фолу: пенальті і 2:1.

На відео 3:42 – захисники «Одеси» розступаються перед нападниками «Полтави», щоб ті змогли зрівняти рахунок, але гості двічі примудряються не потрапити.

На відео 4:00 – проінструктований Любчак скидає м\’яч головою прямо на суперника, але той замість гола картинно падає і отримує жовту картку за симуляцію.

На відео 4:13 – знову ж Любчак збиває нападника гостей: пенальті і 2:2.

Сенс цієї клоунади, запитаєте ви? Відповідь нехитра: гроші, гроші і ще раз гроші. Зарубіжні букмекерські контори практикують ставки онлайн під час матчів, але матчі нижчих дивізіонів вони не коригують, однак деколи беруть кубкові ігри. Онлайн-коефіцієнт на нічию за рахунку 2:0 на 85-й хвилині може сягати 1 до 50, тобто, що поставив в цей момент на нічийний результат 100 доларів отримує виграш у розмірі 5000 доларів.

Масштаб провернути аферу оцінити важко, та й довести змову практично неможливо. Залишається додати, що в додатковий час «Одеса» перемогла знову ж таки, завдяки сумнівному пенальті і пройшла до наступного раунду турніру.

Ще в найближчу неділю «Полтава» та «Одеса» зустрінуться вже в Полтаві в рамках чемпіонату і зрозуміло, що доведеться віддавати боржок – перемога «Полтави» передбачувана. Тільки навряд чи знайдуться букмекери, готові прийняти ставки на цей поєдинок. В Італії вже трясуть за корупцію футбольних грандів, а у нас боротьба з договорняками відбувається лише тільки на словах.

 

hrabro.com

Погода