Новини - 10-03-2010, 04:03 - sasa 235

Олег Федорко – срібний призер чемпіонату світу

Олег Федорко – срібний призер чемпіонату світу

Минулої неділі, 7 березня, в канадському місті Камлупс, яке знаходиться в провінції Британська Колумбія (у 130 кілометрах від Ванкувера, де нещодавно відбулися зимові Олімпійські ігри), завершився 4-й зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики у закритих приміщеннях серед ветеранів.

У цих змаганнях брав участь наш земляк – полтавець Олег Федорко, який вже неодноразово у стрибках у висоту виборював нагороди найвищого рівня серед ветеранів – своїх ровесників на чемпіонатах Європи, світу, Всесвітніх іграх ветеранів.

Наш земляк включився у боротьбу в секторі для стрибків у висоту в передостанній день змагань, 6 березня. Полтавець виступав серед ветеранів вікової категорії М-55, в якій окрім нього змагалися ще 9 стрибунів із 7 країн. І цього разу наш земляк не залишився без нагороди. Олег Федорко став срібним призером зимового чемпіонату світу, програвши золоту медаль лише за кількістю вдалих спроб. Полтавець, як і чемпіон – поляк Діаріуш Беднарські, показали у підсумку однаковий результат – 170 см. Але цю переможну висоту поляк узяв з першої спроби, а полтавець, на жаль, з другої.

Та це ще було не все. Обидва лідери ще продовжили змагатися на висоті 173 см. Але жодному з них ця висота не підкорилася в жодній з трьох спроб. Поляк Діаріуш Беднарські і полтавець Олег Федорко зайвий раз підтвердили, що вони вже тривалий час є недосяжними лідерами у світі у стрибках у висоту у віковій категорії М-55. Ось і цього разу їхня перевага над суперниками була величезною. Досить сказати, що поляк і полтавець \”перестрибали\” усіх своїх суперників аж на 10 сантиметрів! Саме на таку гігантську відстань вони випередили  двох атлетів США, які мали підсумковий результат 160 см: Даррела Холмса – бронзового призера і Уїльяма Мюррея, який також за кількістю вдалих спроб програв своєму співвітчизнику-американцю. А інші ветерани, які змагалися в Канаді з нашим земляком, мали набагато гірші результати: Хосе Рамос (Мексика), Готтхольд Кнехт (Німеччина), Данкен Телбот (Велика Британія) – усі по 150 см, Дірк-Яан Гіскес (Голландія), Джон Файнег (Австралія) і Ричард Уотсон (США) – усі по 145 см.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода