Прес-конференції - 05-12-2009, 08:12 - sasa 297

Олег Кононов: \”У розіграші м’яча “Ворскла” дуже сильна\”

Олег Кононов: \”У розіграші м’яча “Ворскла” дуже сильна\”

Головний тренер “Карпат” Олег Кононов на післяматчевій прес-конференції після перемоги над “Ворсклою” (1:0) визнав силу суперника.
– “Ворскла” – серйозний суперник, – розпочав з компліментів “карпатівський” коуч. – Недаремно команда виграла Кубок України. Рівень цього колективу ми побачили, він дуже високий. Тому виграти сьогодні було дуже непросто. Я вдячний хлопцям – сьогодні вони зіграли за клуб, за себе, за тренера.

– Хто наступного разу буде бити пенальті? (сміх і вигуки в прес-залі “Тлумак”) 
Сергій Кузнєцов сьогодні мав бити пенальті, але це футбол. Шо робити? Добре воротар прочитав ситуацію і відбив удар… Сергій нас виручав неодноразово з гри, сьогодні виручили його партнери. Вони в перерві заспокоювали його, обіцяли, що заб’ємо за тебе гол обов’язково. На цей гол ми сподівалися до кінця.
– Як можете прокоментувати епізод з пенальті, призначеним у ворота “Ворскли” наприкінці першого тайму? 
Я не бачив детально цього епізоду, треба дивитися відеозапис… Але у наші ворота вже стільки ставили тих пенальті, причому різних, що цього разу, напевно, щось зверху підказало арбітру призначити пенальті і для нас… До того ж, ви подивіться на Кузнєцова, у нього майка порвана, так його тримали захисники полтавської команди, я от щойно бачив цю майку… У тому епізоді якщо б Сергій першим був на м’ячі, він виходив би сам на сам… Динамічний епізод був, треба ще раз дивитися… В цілому арбітр цю гру судив рівно, без допомоги будь-якій з команд.

– Чим можете пояснити те, що футболісти “Карпат” так мало володіли м’ячем у першому таймі? 

– Ну, грою полтавської команди. Це перше. По-друге, хлопці боялися за результат, не грали так агресивно, як ми запланували, притискалися в перші хвилин 20-30 до своїх воріт, довго розкачувалися. Потім, коли ми докричалися до них, достукалися, що треба пресингувати, вони заграли краще. У другому таймі володіли перевагою. Взагалі ж, у розіграші м’яча “Ворскла” дуже сильна, вона вміє грати в позиційних атаках. Це треба було виключити, і після перерви ми переламали суперника. У другому таймі такої конструктивної гри у них уже не виходило. Але оскільки команда серйозна, то й захищаєиться вона так само добре. Нам бракувало точності в завершальних передачах. Хоча моменти у нас були, в того ж Голодюка, наприклад.

– На початку матчу складалося враження, що команда не очікувала такої агресивної гри від суперника. 

– Ні. Це хибна думка. Це ми самі недопрацювали. Гравці в цілому не грали так, як треба. Не можна дивитися на суперника, як він грає, агресивно чи ні. Є свій план на гру, який треба виконувати. Це вже потім, якщо щось не вдається, шукаємо якісь моменти для підсилення гри, з’ясовуємо, хто недобіг, хто недопресингував і так далі. Але це вже потім. А спочатку треба виконувати план на гру.

– У цілому ви задоволені виступом команди у сьогоднішній грі? 


– Так. У цілому так.

– Скажіть, будь-ласка, як можна забивати голи, якщо не бити взагалі по воротах?
– Зокрема, у першому таймі “Карпати”, за моїми підрахунками, 2-3 рази вдарили по воротах суперника.
Погоджуюся, що замало ударів… Ви знаєте, коли грають дві однакові команди, у таких матчах результат залежить від одного гола. До того ж, зауважте, як “Ворскла” вдало будувала гру у відборі м’яча. Тут вже є елементи такі, коли треба брати гру на себе, обігрувати суперника за рахунок чисельної переваги. Але всю центральну зону “Ворскла” нам свідомо закрила. Не було шансів пробити по воротах. Інша справа, що ми постійно тренуємо гру в атаці і напрацьовуємо певні комбінації, після яких ми повинні бити по воротах. Але це ж футбол. У ньому дуже серйозна психологічна напруга. Крім того, що треба виграти, варто ще повністю реалізувати той план, який ми поставили на гру. І в атаці і у відборі. Багато залежить від внутрнішнього і психологічного стану гравців у той чи інший момент. От візьміть момент у Голодюка, коли він міг пробити, а натомість – взяв і пішов управо в першому таймі… Всі удари, які можуть бути чи не бути, створюються в тому числі і суперниками, чи він дає на них шанс. Сьогодні нам “Ворскла” таких шансів давала дуже мало.

turnir.com.ua

Погода