Останні новини - 12-11-2010, 11:11 - sasa 239

Олег Моргун приводить свою команду до перемоги

Олег Моргун приводить свою команду до перемоги

Два дні в Лубнах на стадіонах «Центральний» і «Торпедо» тривали фінальні змагання серед команд дитячо-юнацької футбольної ліги Полтавщини.

Команда Полтавської ДЮСШ «Ворскла» ім. І. Горпинка –  чемпіон області.

На турнірі боротьбу вели вісім кращих команд юнаків 1997 року народження, переможців зональних обласних змагань. Це представники Полтави (дві команди), Лохвиці, Лубен, Гадяча, Миргорода, Комсомольська і Кобеляк, які були розподілені на дві групи – «А» і «Б». Пропонуємо технічні результати матчів на попередньому етапі.
Група «А»: ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) – «ДЮСШ» (Гадяч) 0:2, «ДЮСШ» (Лубни) – «Гірник-Спорт» (Комсомольськ) 0:0, «Гірник-Спорт» – «ДЮСШ» (Гадяч) 0:2, «ДЮСШ» (Лубни) – «ДЮФШ» ФК «Ворскла» 4:0, «ДЮСШ» (Лубни) – ДЮСШ (Гадяч) 0:2, «Гірник-Спорт» – ДЮФШ ФК «Ворскла» 1:2.

Група «Б»: «ДЮСШ» (Кобеляки) – «ДЮСШ» (Миргород) 1:0, ДЮСШ «Ворскла» ім. Горпинка – «ДЮСШ» (Лохвиця) 1:0, «ДЮСШ» (Лохвиця) – «ДЮСШ» (Кобеляки) 2:1, ДЮСШ «Ворскла» ім. Горпинка – «ДЮСШ» (Миргород) 5:0, «ДЮСШ» (Лохвиця) – «ДЮСШ» (Миргород) 3:0, «ДЮСШ» (Кобеляки) – ДЮСШ «Ворскла» ім. Горпинка 0:2.

Далі були, так звані, «стикові» поєдинки. За 7 місце: «ДЮСШ» (Миргород) – «Гірник-Спорт» 2:1, за 5 місце: «ДЮСШ» (Кобеляки) – ДЮФШ ФК «Ворскла» +:-.

У поєдинку за «бронзу» зустрілися господарі змагань, вихованці тренера Лубенської ДЮСШ Олександра Сердюка і команда з Лохвицької ДЮСШ. У напруженій боротьбі перемогу здобули з рахунком 1:0 лубенці завдяки переможному голу Богдана Скиби. Серед господарів добротною грою на полі виділялися Євген Косенко, Юрій Товкач, Максим Яременко і Михайло Безпалий. А у головному фінальному матчі вели запеклу боротьбу юні футболісти Гадяцької ДЮСШ (тренер Василь Ванда) і Полтавської ДЮСШ «Ворскла» ім. Горпинка, яку готував до змагань тренер Олег Моргун, колишній відомий голкіпер головної ворсклянської команди. Основний час не виявив переможця – 1:1. Відзначилися забитими м’ячами Олег Єременко (Гадяч) і Артем Алфьоров (Полтава). А ось у післяматчевих пенальті футбольна фортуна посміхнулась полтавським футболістам, які були впевненішими і влучнішими від своїх опонентів – 4:2 на їх користь.

Як повідомив тренер переможців Олег Моргун, його вихованці здобули перемогу завдяки вправним діям основи команди, яка складалася з Максима Петрова, Владислава Васевича, Олександра Супруна, Дмитра Підлісного, Ігоря Супруна, Дмитра Копитова та інших його підопічних. Кращими на полі серед володарів «срібла», на думку гадяцького тренера Василя Ванди,  були Олег Єременко і Олексій Луценко.

По завершенні головних змагань ДЮФЛ, які пройшли в Лубнах під патронатом Полтавської обласної федерації футболу (Анатолій Дяченко) та Лубенського міського відділу з питань фізичної культури, спорту і туризму (Іван Тузов), були нагороджені медалями, грамотами, цінними призами переможці, призери і кращі гравці турніру. На думку організаторів змагань кращими стали: Олександр Горбащенко (Лохвиця), Юрій Товкач і Віктор Олексюк (обидва – Лубни), Олег Єременко (Гадяч), Максим Петров (Полтава). На завершення додамо, що головним суддею фінальних змагань був полтавець Юрій Павлюченко, голова дитячого комітету ФФПО. Крім нього матчі фіналу обслуговували арбітри Андрій Павлюченко, Юрій Юрченко, Сергій Бортнік, Микола Гайдук, Володимир Березняк (усі – Лубни), Олександр Кривогуз (Кобеляки) і Олег Говтвяниця (Полтава).

Нагадаємо, що на тиждень раніше у Пирятині пройшов подібний фінальний турнір серед команд ДЮФЛ, але серед старших за віком юнаків (1995 рік народження), в якому боролися за чемпіонство вісім команд. У фінальному поєдинку зустрілися ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) і ДЮСШ Полтавського району. У напруженому поєдинку юні ворскляни (тренер Володимир Букатов) перемогли своїх ровесників з району з рахунком 2:1 і стали чемпіонами області. Срібних призерів (районну ДЮСШ) готував до змагань тренер Андрій Брагинець.   


На фото: Приз кращому нападнику змагань Максиму Петрову.

Погода