Новини - 05-10-2015, 07:10 - sasa 179

Олександр Хижняк дізнався свого першого суперника на чемпіонаті світу з боксу в Катарі

Олександр Хижняк дізнався свого першого суперника на чемпіонаті світу з боксу в Катарі

Сьогодні, 5 жовтня, у місті Доха (Катар) відбулося жеребкування в усіх вагових категоріях учасників чемпіонату світу з боксу, в якому виступатиме полтавець Олександр Хижняк.

Наш земляк виступатиме у ваговій категорії до 81 кг, в якій він почне змагання з першого туру. Жереб визначив йому суперника – боксера з Алжира – Абделхафіда Бенчабла. Цей поєдинок відбудеться 7 жовтня. У разі перемоги у першому турі полтавець Олександр Хижняк у другому турі – 1/8 фіналу – зустрінеться з 22-річним «щасливчиком» Джозефом Уордом (Ірландія), який у першому турі був вільним (за рейтингом). Поєдинок 1/8 фіналу відбудеться 9 жовтня. Джозеф Уорд – один із найсильніших представників вагової категорії до 81 кг, який одразу (за рейтингом) вийшов до другого туру, він – бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року (Алмати, Казахстан), дворазовий чемпіон Європи – 2011 (Анкара, Туреччина) і 2015 (Самоков, Болгарія), чемпіон світу серед юніорів – 2009 (Єреван, Вірменія), чемпіон світу серед молоді – 2010 (Баку, Азербайджан).

Якщо помріяти, що Олександр Хижняк зможе пробитися до чвертьфіналу, то в 1/4 фіналу його ймовірним суперником, як це не дивно – згідно із \”сіткою\” жереба – буде один із трьох боксерів, хто не входить до світової еліти у цій ваговій категорії: хтось один із трьох: Михайло Духалявець (Білорусь) – його на Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні в 1/16 фіналу переміг українець Олександр Гвоздик, Хакан Мурст Нураджин (Катар) або Джемал Босняк (Боснія і Герцеговина).

Повний графік-сітку, визначену жеребом у ваговій категорії до 81 кг, див. – тут.

Аркадій СПИЦЯ

Погода