Новини - 09-10-2015, 07:10 - sasa 149

Олександр Хижняк вибуває з чемпіонату світу з боксу

Олександр Хижняк вибуває з чемпіонату світу з боксу

Сьогодні, 9 жовтня, у місті Доха (Катар) на чемпіонаті світу з боксу полтавець Олександр Хижняк програв бій 1/8 фіналу Джозефу Уорду (Ірландія).

Для глядачів, які дивилися пряму трансляцію сьогоднішніх боїв, поєдинок Хижняк – Уорд виявився найцікавішим. Тут боксували рівні суперники, але у різному стилі. Олександр Хижняк усі три раунди провів в атаці, наш земляк пер як \”бульдозер\”. Він атакував із центру рингу й ірландець часто знаходився або біля канатів, або в куту рингу. У той же час Уорд боксував у легкій та елегантній манері, відповідаючи гострими ударами з дальньої дистанції. Часто протистояння перетворювалося на справжній \”вітряк\” – обидва суперники калашматили один одного затяжними серіями по 5-7 ударів. Хижняк збільшував темп своїх атак, а ірландець – своїх контратак. За 35 секунд до закінчення другого раунду Олександру Хижняку довелося навіть замінити свою вставну захисну \”щелепу\”.
Тим не менше уже за підсумками першого раунду всі троє суддів віддали перевагу Уорду (по – 10:9), те ж саме відбулося й після другого раунду, усі троє суддів збільшили перевагу ірландця (по ― 20:18).

У третьому раунді Хижняк пішов ва-банк. Його активність була максимальною. Полтавець завдавав удари й змушував суперника відступати. Однак у цей період ірландець виглядав більш розкутим й відповідав також разючими ударами. Після звуку гонгу, який завершив бій, і Олександр Хижняк, і Джозеф Уорд переможно підняли руки. Кожен із них вважав саме себе переможцем цього поєдинку. Але рефері у ринзі у підсумку переможно підняв руку Джозефа Уорда, який – за рішенням трьох суддів – здобув перемогу із статистичним результатом ― 3:0.

Аркадій СПИЦЯ

Погода