- 31-07-2015, 03:07 - sasa 259

Олександр Хижняк здобув ліцензію на чемпіонат світу з боксу в Катарі

Олександр Хижняк здобув ліцензію на чемпіонат світу з боксу в Катарі

На Олімпійській тренувальній базі у Конча-Заспі триває підготовка боксерів збірної України до чемпіонату Європи з боксу (6-15 серпня, Софія, Болгарія), на якому боротьба піде не лише за медалі, а й за ліцензії на чемпіонат світу-2015, який прийматиме у жовтні Катар.

А щойно стало відомо, що полтавець Олександр Хижняк уже став володарем ліцензії на участь у чемпіонаті світу в Катарі. Цю ліцензію наш земляк виборов за \”сукупним успіхом\” – за сумою результатів у цьогорічному чемпіонаті ВСБ (Всесвітньої серії боксу) та І Європейських ігор у Баку. Протекцію Олександру Хижняку на отримання ліцензії здійснила ВСБ, в якій підрахували, що 16 боксерів, які виступали у чемпіонаті Всесвітньої серії боксу, стали чемпіонами та призерами І Європейських ігор.

Олександр Хижняк у Баку завоював бронзову медаль Європейських ігор у ваговій категорії до 81 кг. У чемпіонаті ВСБ у складі команди \”Українські отамани\” полтавець також мав гарний показник в окремому особистому рейтингу боксерів у ваговій категорії до 81 кг. Там серед 33-х учасників, які виступали у вазі до 81 кг, Олександр Хижняк був 5-м у рейтингу, він мав 21 пункт – 6 поєдинків, 4 перемоги, 2 поразки (за оцінками суддів). Саме цей \”сукупний успіх\” – медаль І Європейських ігор і висока позиція в особистому рейтингу ВСБ – вивели нашого земляка прямим курсом на чемпіонат світу 2015 року – до Катара.

Крім Олександра Хижняка ще четверо українських боксерів-\”отаманів\” отримали ліцензії на світовий чемпіонат: Дмитро Замотаєв (до 49 кг), Віктор Петров (до 64 кг), Ярослав Самофалов (до 69 кг) і Геворг Манукян (до 91 кг).

Ярослав ЗАКОЛОДНИЙ

Погода