Інтерв'ю гравців, тренерів - 16-12-2015, 11:12 - sasa 142

Олександр Омельчук: “Декілька гравців поїдуть на збори з основою Ворскли”

Олександр Омельчук

На запитання анкети проекту “Золотий талант України” відповідає головний тренер Ворскли U21 Олександр Омельчук. Біло-зелені, за його словами, показали середній результат, але на тренувальні збори з основою поїдуть декілька провідних футболістів.

– Чи задоволені ви першою частиною сезону у виконанні ваших футболістів? У чому полягає ваш резерв? За рахунок чого команда може додати навесні?

– Почали ми сезон непогано, в перших матчах добре рвонули. Але у нас обмежене коло футболістів, всього 18 чоловік у заявці. З них – двоє після операцій, це наш лідер Січкарук, і Жениленко, вони не проходили збори. А після п’яти турів, як напасть якась: травми нас замучили, тому середина чемпіонату була провалена. Потім хлопці почали одужувати і кінцівку вже більш вдало відіграли, останні п’ять турів без поразок пройшли.

Але, ще раз повторюся, через брак кадрів нам довелося чоловік шість з команди 19-річних використовувати. Тому й оцінка, скажімо так, середня, могли краще. Постараємося зараз підтягти хлопців, кілька людей з U19 заберемо, і спробуємо навесні посісти місце вище.

– Назвіть найкращі і найгірші матчі вашої команди.

– У нас найкращий матч із Дніпром, добре зіграли – 1:1, вдома ми встановили рекорд, обіграли Говерлу ― 7:0, а найгірший – це домашній поєдинок з Олімпіком, ми програли 0:2.

– Хто з ваших футболістів найбільше прогресував? Хто заслуговує підвищення в клубній ієрархії?

– Цей чемпіонат непогано проводить Владислав Авраменко, він у нас головний бомбардир, 11 м’ячів забив. Микола Квасний трохи навіть за основу виступав, Одарюк Володя теж з першою командою трохи грав. Зараз вони поїдуть на збори теж з основною командою.

– З ким із гравців будете прощатися? З яких причин?

– Нас покине Січкарук, у нього закінчується контракт. Не те, щоб по ігровим критеріями він нас не влаштовує, його просто травми замучили. Хлопець-то хороший, і повинен був у першій команді бути, але, на жаль, зв’язки поки не дозволяють йому грати. У нас є Сашко Пернацький, який теж залучався до роботи в першій команді, але його поки не бачать там. І він вирішив спробувати себе в дорослому футболі – є пропозиції з першої ліги. А так, всі залишаються.

– Які плани на зимову перерву? Де і коли пройдуть збори? Ким і як плануєте посилитися з боку, ким – з команди U19?

– Збираємося ми 20-го січня у Полтаві. Як звичайно, кілька днів – медогляд, потім п\’ятиденний втягуючий збір у Полтаві, по завершенні – тестування. З 25 січня по 6 лютого запланований перший збір в Нікополі, є там база в Чкаловому. Там буде три матчі з Дніпром, може, з Гірником. Потім на три дні повернемося до Полтави. Також запланований збір у Туреччині спільно з першою командою з 10 по 24 лютого. І там вже плануємо зіграти чотири матчі. З нами візьмемо чотирьох гравців з команди U19, двоє, я думаю, вже остаточно будуть з нами.

Результати Ворскли U21

Сезон-2015/2016 (перша частина) – 10 місце

16 ігор: 5 перемог, 3 нічиї, 8 поразок, м’ячі 25-21

У першій частині сезону Ворскла грала або з двома форвардами, або з одним висунутим нападником і одним – відтягнутим, практично атакуючим півзахисником. Але частіше – за схемою 4-4-2.

Оптимальний склад Ворскли U21: Прокопенко (Вічний) – Грабчак (Одарюк, Жениленко), Бобров, Пернацький, Квасний – Одарюк (Авраменко), Ічанський (Кравченко), Кізілатеш (Гаркуша), Олійник – Авраменко, Шаповал.

Погода