Інтерв'ю гравців, тренерів - 26-06-2012, 09:06 - sasa 274

Олександр Омельчук: “У нас команда тільки формується”

Олександр Омельчук

Новоспечений тренер «Ворскли» U -19 розповів журналісту клубної прес-служби про новий турнір серед молодих футболістів який візьме старт 25 липня

– Треба сказати, що подібного роду турнір в Україну проходив і до цього, – почав свою розповідь Олександр Макарович. – Пам’ятаю, тільки брали там участь клуби за бажанням. Сильні були команди з Нікополя, Сімферополя та Олександрії. Зараз вирішили відновити цей турнір вже серед команд Прем’єр-ліги. Адже в європейських лігах подібний турнір проводиться вже давно. Я думаю, Україна перейняла такий досвід. Це розраховано на те, щоб місцеві вихованці 17-18 років, які закінчуючи школу, і, пройшовши шлях ДЮФЛ, могли далі продовжити грати в улюблену гру. Адже не секрет, що багато хлопців просто пропадає на цьому етапі. Тепер їм буде дано два-три роки, щоб отримати шанс, обрости м’язами і набратися досвіду. Далі вони можуть бути заграні якщо не в Прем’єр-лізі, то в першій або другій, або ж отримати можливість продовжити кар’єру в молодіжній першості.

– Які ще відмінності першості U -19 і молодіжного, крім, звичайно, віку гравців?
– У нас з молодіжним складом дуже схожа заявка, однак, розклад ігор повністю відрізняється. Першість U-9 розбито на дві зони: захід і схід по вісім команд. У кожній зоні грають по два кола – 14 ігор. Після того, як визначаться місця в цих підгрупах, будуть зіграні матчі вже серед перших чотирьох команд із кожної для визначення переможця. Планують також грати і кубок першості U-19. Матчі проводитемуться по середах, щоб розвести в часі від матчів молодіжної першості та Прем’єр-ліги.

– «Ворскла» у східній зоні?
– А ось і ні. Наша команда в західній зоні разом з «Кривбасом», «Динамо», «Арсеналом», «Чорноморцем», «Карпатами», «Волинню» і «Закарпаттям».

– Хто буде грати в «Ворсклі» U-19?
– В основному це місцеві хлопці 1994 року, які не потрапляють в наш «дубль» або мають там мало ігрової практики. Хочемо набирати 1995-го року народження гравців, може у них буде і менше ігрової практики, але проте ми їх підготуємо до наступного сезону. Якщо і будуть приїжджі хлопці, то вони повинні бути на голову вище наших. Домашні ігри будемо проводити на стадіоні «Лтава», там же, де і молодіжний склад.

– Які завдання ставляться перед командою Олександра Омельчука та Анатолія Момота?
– Конкретних завдань поки немає. Зрозумійте, що є клуби, у яких вже давно існують такі команди, тільки грали вони до цього у другій лізі. Їм легше, необхідно просто знятися з другої ліги, «почистити» команду за віком, і грати. А у нас команда тільки формується. Безумовно, спочатку буде важко. Сподіваємося, що хлопці з дубля нам допоможуть, та місцевих ми трошки зможемо підтягти. Перша наша гра 25 липня в Києві з «Динамо». Сподіваюся, ми виступимо гідно.

Погода