Новини - 04-06-2009, 08:06 - sasa 276

Олександр Русін: \”Перемогу в кубку відзначимо на серйозному рівні\”

Олександр Русін: \”Перемогу в кубку відзначимо на серйозному рівні\”


На відкритті учбово-спортивної бази ОДЮСШ «Олімпійські надії»,
засновником якої є Полтавська обласна рада, я поспілкувався із
заступником Полтавського міського голови Олександром Русіним. Теми
нашої розмови: підготовка спортивних баз міста до Євро 2012, ситуація
в ФК «Полтава» та перемога \”Ворскли\” в кубку України.

–   Олександре Миколайовичу, відтоді, як стало відомо, що Харків прийматиме Євро 2012 статус Полтави змінився. Наше місто, як стратегічний партнер, повинно довести до ладу готельну інфраструктуру, дороги, аеропорт, і чи не головний фактор, тренувальні бази для прийому футбольних команд. Яка робота ведеться саме в цьому напрямку?
 – Згідно умов проведення Євро 2012 місто, що приймає матчі, повинно представити готельну інфраструктуру. Одна з головних умов, наявність футбольних баз, де розміщатимуться команди. Місто Харків повинно представити дві основні та дві резервні бази. На сьогоднішній день ФК «Ворскла» та ФК «Полтава» дали гарантійні листи, що до 2012 року їхні футбольні комплекси відповідатимуть євростандартам. Яка ж сьогодні ситуація? База ФК «Ворскла» має два варіанти: реконструкція та будівництво на тій же землі нового комплексу. Проблема в тому, що ця земля не є їхня власність, а знаходиться а оренді. Щодо ФК «Полтава», то є відповідні позитивні рішення сесії Щербанівської сільської ради та сесії Полтавської районної ради. Вони погоджені з Держлісгоспом, оплачені кошти за ліс. Здавалося б питання вирішене, але ні. На превеликий жаль, сьогодні воно зупинилося в Держкомземі. З незрозумілих причин там не дають погодження на виділення цих земель. Хоча я особисто зустрічався з представниками Міністерства у справах сім`ї молоді та спорту і питань не виникало. Ми зараз подали пакет документів від ФК «Ворскла» та ФК «Полтава» для включення їх в державну комплексну програму, як баз, що прийматимуть ту чи іншу збірну на Євро 2012. До цього питання підключився і міський голова Полтави Андрій Матковський і є звернення до депутатів Верховної Ради України. Зокрема до заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка. Впевнений, спільними зусиллями це питання вирішимо. Якщо б це був розважальний центр це одна справа, а тут інвестор за свої кошти хоче збудувати базу, яка залишиться на віки. Там будуть тренуватися наші місцеві футболісти. Керівництво Держкомзему веде себе невірно.

   –   Ви відомий футбольний вболівальник і людина, яка опікується ФК «Полтава». Ходять чутки, що команда збавила на фініші першості темп, бо їй, начебто, зарано ще грати в першій лізі. Це дійсно так?
   –   Ніхто темп не збавляв, просто знаходяться ті люди, які хочуть поставити нам палки в колеса. Коли ФК «Полтава» виступав на середньому рівні він не привертав уваги інших клубів. Потім частково оновився склад команди, підібрали нові методи тренування і колектив вийшов на більш якісний рівень. Коли побачили, що полтавський клуб став реальним претендентом на вихід у першу лігу, почався тиск по різних напрямках. На сьогоднішній день серед претендентів на підвищення в класі вимальовуються три команди: «Зірка», «Сталь» та ФК «Полтава». Кожна з команд правдами й неправдами намагається пройти в першу лігу. Я б не сказав, що команда збавила темп, адже я буваю і на виїзних матчах полтавців. У грі з «Арсеналом» наші футболісти переграли суперника, але результат цього не зафіксував. Над воротами харків’ян наче чарував Хоттабич, який відсував ворота то вліво, то вправо. Прикра поразка сталася від «Шахтаря-3», де полтавцям призначили два пенальті. Якщо з початку гри судді починають заганяти команду в штопор, то справа не буде ладитися. Я думаю ФК «Полтава» до останнього боротиметься за вихід в першу лігу. Шанси ще не втрачені.

   –   Багатьох вболівальників цікавить як і коли ми святкуватимемо завоювання «Ворсклою» Кубка України?
   –  У складі полтавської делегації я їздив у Дніпропетровськ і був присутній на цьому історичному матчі. Ця перемога буде відзначатися на серйозному рівні. Я спілкувався з директором ФК «Ворскла» Дмитром Яворським. На сьогоднішній день команда у відпустці, потім збори, графік яких не можна зривати. В кінці червня буде заплановано ряд міроприємств це або ж театральна площа, або район стадіону «Ворскла». В планах клубу запросити зірок, а міська влада осторонь стояти не буде. Ми надамо всю можливу допомогу.  

Володимир Сулименко

Погода