Аматори - 13-08-2015, 09:08 - sasa 272

Олімпія невдало стартувала в Кубку України

Олімпія невдало стартувала в Кубку України

У Пирятині на стадіоні \”Ювілейний\” був зіграний перший матч розіграшу Кубка України серед аматорських команд. У ранзі господаря в 1/16 фіналу \”Олімпія\” (Савинці) Миргородського району, єдиний представник Полтавщини у престижних змаганнях, приймала команду \”Агробізнес ТСК\” (Ромни), представника Сумщини.

Вже на 8 хвилині поєдинку зі штрафного гості відкривають рахунок – 0:1. А у другій половині матчу після вдалої атаки сумчани забили другий м’яч у ворота номінальних господарів. Таким чином, команда тренера Володимира Гришка у домашньому протистоянні зазнала фіаско, яке, гадаю, є досить закономірним.

Судіть самі: за довго до дебютного кубкового всеукраїнського протистояння було вирішено цей матч проведуть в Лубнах на стадіоні \”Центральний\”. У Федерацію Аматорського футболу України були завчасно відправлені відповідні документи щодо проведення цього поєдинку саме на лубенській арені. А за декілька днів до матчу наставник \”Олімпії\” зі своїми колегами по команді вирішили перенести кубкову зустріч у Пирятин, де на місцевому стадіоні \”Ювілейний\” кращий газон. Але, гадаю, що причина у поразці команди з Миргородщини саме у перенесенні поєдинку \”на кращий газон\”, на якому \”Олімпія\” грала… два роки тому. А ось на стадіоні \”Центральний\” в Лубнах, футбольне поле якого за певних причин бажає бути кращим, олімпійці лише у цьому році його випробовували, принаймні, тричі. А ще й, зважаючи на те, що у складі \”Олімпії\” грає третина гравців-лубенців (Євген Макаренко, Олександр Кулик, Владислав Ковтун, Владислав Рудченко, Марк Гришанович), які майже щодня на тренуваннях випробовували газон лубенського стадіону, то \”напрашується\” висновок такий: в Лубнах би команда з Миргородщини не програла б! Тим паче, що за неї прийшли уболівати на стадіон \”Центральний\” досить чимала кількість любителів футболу (не те що у Пирятині) і при цьому підтримка була б \”стовідсотковою\”! Але все це вже у минулому. А команді \”Олімпія\”, керівництво якої \”проігронувало\” проведення матчу в Лубнах, ми бажаємо успішного виступу у кубковому матчі-відповіді у Ромнах за тиждень.

Результати інших перших матчів 1/16 Кубку України:

\”Рух\” (Винники Львівської обл.) – \”Гетьман\” (Хмельницький) 4:0;
\”Нива\” (Теребовля Тернопільської обл.) – \”Зарінок\” (Тисовець Чернівецької обл.) 0:0;
\”Опір\” (Львів) – ФК \”Волока\” (Чернівецька обл.) – матч буде 19 серпня;
\”Маяк\” (Сарни Рівненської обл.) – \”Збруч\” (Волочиськ Хмельницької обл.) – матч буде 19 серпня;
ФК \”Малинськ\” (Рівненська обл.) – СКК \”Демня\” (Львівська обл.) 1:2;
\”Гірник\” (Соснівка Львівської обл.) – \”Агро\” (Синьків Тернопільської обл.) 2:1;
ФК \”Миколаїв\” (Львівська обл.) – \”ОДЕК\” (Оржів Рівненської обл.) – матч відбудеться 19 серпня;
ФК \”Вінниця\” – \”Мал\” (Коростень Житомирської обл.) – матч відбудеться 19 серпня;
\”Ретро\” (Ватутіне Черкаської обл.) – \”15 Громада\” (Руданське Вінницької обл.) 3:2;
СК \”Коростень\” (Житомирська обл.) – \”Єдність\” (Плиски Чернігівської обл.) – матч відбудеться 19 серпня;
\”Патріот\” (Кукавка Вінницької обл.) – ФК \”Обухів\” (Київська обл.) 3:1;
\”Інгулець-2\” (Петрове Кіровоградської обл.) – \”Зоря-Черкаський Дніпро-2\” (Білозірʼя, Черкаської обл.) – матч відбудеться 19 серпня;
 \”Таврія-Скіф\” (Роздол Запорізької обл.) – \”Колос\” (Хлібодарівка Херсонської обл.) 2:1;
ФК \”Врадіївка\” (Миколаївська обл.) – \”Жемчужина\” (Одеса) 1:0;
\”Авангард\” (Каховка Херсонської обл.) – \”Балкани\” (Зоря Одеської обл.) 0:1.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода