Першість Полтавщини - 10-05-2015, 09:05 - sasa 175

Олімпія виходить в одноосібні лідери

Олімпія виходить в одноосібні лідери

«Олімпія» (Савинці) – «Зеніт» (Лубни) 2:1 (2:0).
Чемпіонат області. Вища ліга. ІІІ тур. 10 травня. с. Савинці. Стадіон «Олімпія». 138 глядачів. + 17С.
Судді: Д. Мерсіянов, О. Дробітько, В. Гогоць (усі – Полтава).
Делегат-інспектор: В. Левчук (Полтава).
«Олімпія»: Цибулько, Безуглий, Ситник (Шеремет, 46), Овдієнко, Бажан (Остапенко, 78), Богомаз, Стрельцов, Гриценко (Диндіков, 70), Богиня (Носенко, 84), Гришанович (Левцун, 76), Ковтун. Тренер: В. Гришко.
«Зеніт»: Четверіков, Куций, Бортнік, Величко (Дюжев, 46), Пархоменко (Жмурко, 24 (Нечипоренко, 65)), Даценко, Панченко (Новосілецький, 70), Б. Шевченко (Яцько, 24), Кірпіченко (Михайленко, 81), Ясько (Ященко, 65), В. Шевченко. Тренер: Л. Голубенко.
Голи: Ковтун (11), Овдієнко (23) – Ященко (90+4).

Як і передбачалося, це футбольне протистояння повинно бути цікавим і видовищним, насамперед, що майже всі гравці обох команд знають один одного. Зазначу, що у складі олімпійців грають відразу п’ятеро лубенців – Олександр Кулик, Євген Макаренко, Едуард Богомаз, Владислав Ковтун і Владислав Рудченко (він через травму не вийшов на гру).

Щодо самого поєдинку, то, як і передбачалося, господарі почали тиск на ворота суперника. І вже у першій половині першого тайму гості «горіли» 0:2. Спочатку відкрив рахунок Владислав Ковтун, який обіграв захисників і влучно пробив повз голкіпера Євгена Четверікова. Потів він же, пройшовши по своєму звичному правому фланзі, подав смугастого у штрафну лубенців, де точно розстріляв ворота ударом головою Олександр Овдієнко.

Після такого розвитку негативних подій гості провели відразу ж дві заміни. Гра дещо вирівнялася, але сьогодні зенітівців було, як кажуть, «не взнати». Тобто, у команди цього дня все не виходило так, як потрібно для нормальної гри у футбол. А миргородці могли збільшити рахунок, але Анатолію Ситнику і Владиславу Ковтуну завадив воротар лубенців. Скоротили ж відставання у два м’ячі гості вже на доданих арбітром компенсованих хвилинах, коли півзахиснику Сергію Ященку вдалося таки вдало розпорядитися м’ячем у штрафній «Олімпії» і влучно пробити.

Отже, 2:1 – закономірна поразка гостей. На завершення звіту про матч хочеться згадати один момент, який би міг змінити хід поєдинку або його рахунок. На 67 хвилині нападник лубенців Валентин Шевченко вривається у штрафну господарів і його збиває з ніг захисник миргородської команди Олександр Овдієнко, але свисток арбітра промовчав…

Юрій КЛИМЧЕНКО, з Савинець

Погода