- 13-09-2011, 09:09 - sasa 163

Оптимізм Павлова

Оптимізм Павлова

Чудова статистика протистоянь українських клубів із датськими підбадьорює \”Ворсклу\” напередодні стартового матчу групи В на полі \”Копенгагена\”.

 

Полтавська \”Ворскла\”, яка у стартовому матчі групи В Ліги Європи УЄФА схрестить зброю з \”Копенгагеном\”, може почерпнути натхнення у відмінній статистиці протистоянь українських клубів із датськими.

Попередні зустрічі
• Команди зустрічаються вперше на євроарені. До того ж це перше побачення нинішнього \”Копенгагена\” з представниками України.

• \”Б 1903\”, який у 1992 році злився з КБ, внаслідок чого й утворився \”Копенгаген\”, протистояв київському \”Динамо\” в другому колі Кубку УЄФА-1973/74, програвши на виїзді й удома – 0:1 і 1:2.

• \”Ворскла\” лише раз перетиналася з представниками Данії – в другому колі Кубку Інтертото-1997/98. Полтавці зіграли внічию з \”Академіском\” у Соберзі – 2:2, але після мирової в повторному поєдинку (1:1) виграли протистояння за виїзними голами.

• \”Ворскла\” завершувала основний час матчів проти датської команди мировою.

Події та факти
• У 16 матчах, що їх датські й українські команди провели під егідою УЄФА, датчани лише раз святкували перемогу, коли \”Брондбю\” виграв на полі \”Динамо\” в рамках другого відбірного раунду Ліги чемпіонів УЄФА-1997/98. Представники України в тих двобоях здобули десять перемог, п\’ять разів зіграли внічию при одній поразці (в Данії – шість виграшів і дві мирові).

• \”Копенгаген\” виграв два поєдинки й поступився двічі вдома на євроарені відтоді, як стримав чинного тріумфатора Ліги чемпіонів \”Барселону\” (1:1) на минулій груповій стадії. В останньому домашньому матчі Ліги Європи датський клуб поступився французькому \”Олімпіку\” (1:3) – в 1/16 фіналу сезону-2009/10.

• Безпрограшна серія \”Ворскли\” на євроарені складає сім матчів (включаючи шість у цьому сезоні). На цьому проміжку полтавці здобули шість перемог і задовольнились мировою. Вони святкували успіх в усіх трьох єврокубкових поєдинках сезону-2011/12 на виїзді.

• Із 16 європейських ігор, які \”Ворскла\” провела дотепер, 14 припали на кваліфікацію. Вона лише раз змагалася в основній сітці турнірів УЄФА, програвши португальській \”Боавішті\” вдома й на виїзді з рахунком 1:2 у першому колі Кубку УЄФА-2000/01.

Взаємовідносини
• Роланд Нільссон, вигравши з \”Мальме\” чемпіонат Швеції-2010, замінив Столе Сольбаккена біля керма \”Копенгагена\” цього року. Це перший у його тренерській кар\’єрі єврокубковий сезон, однак колишній захисник збірної Швеції, який провів за головну команду країни 116 матчів, має багатий досвід гри на євроарені.

• Нільссон протистояв супернику \”Ворскли\” в українському чемпіонаті – львівським \”Карпатам\” – у першому колі Кубку УЄФА-1999/2000 у складі \”Хельсінборга\”. Обидва матчі тоді переможця не виявили – 1:1. Шведи святкували в Україні успіх по пенальті – 4:2.

• У день матчу голкіпер \”Ворскли\” Сергій Долганський святкуватиме свій 37-й день народження.

• Керманич \”Ворскли\” Микола Павлов виграв чемпіонат України на чолі \”Динамо\” в сезоні-1995/96. Під його орудою дніпропетровський \”Дніпро\” та маріупольський \”Іллічівець\” виходили на євроарену.

• Статистика Павлова у виїзних єврокубкових поєдинках у ролі тренера – п\’ять перемог і три поразки.

 

UEFA

Погода