- 16-07-2012, 05:07 - sasa 156

\”Отряд не заметил потери бойца…\”

\”Отряд не заметил потери бойца…\”

Перша половина турнірної дистанції в обласній першості вже позаду, тому саме час підбити деякі підсумки першого кола.

 

Реформування обласного футбольного господарства збіглося у часі зі скрутним фінансовим становищем, у якому опинили­ся досвідчені турнірні бійці – гребінківський \”Локомотив\”, Фк \”Пирятин\”, ФК \”Мирго­род\”, новосанжарський \”Стандарт\”. Усі ці команди, які багато років виступали серед кращих обласних колективів, разом із до­волі міцними решетилівським \”Динамо\”, \”Рокитою\”, машівським \”Агро-Альянсом\”, впевнений, непогано себе почувалися б і в Премєр-лізі. Можливо, наступного року ці команди змінять своє ставлення до зма­гань і отримають \”зелене світло\” від спон­сорів та районної влади, а разом із тим – і запрошення до еліти обласного футболу. На мій погляд, 10 команд для ліги (18 ігор за сезон) – це явно замало. А тим паче – 9 команд… Оптимальна ж кількість учасників для ліги – 14-16.

 

Найбільшою неприємністю першого ко­ла стала відмова \”Карлівки\” грати в обласній першості, адже всі знали, що цей клуб має отримати професіональний статус, проте ніхто не потурбувався про цілісність кален­даря, змагальний інтерес, амбіції та плани решти команд обласної еліти. Зрозуміло, що грати другим складом та програвати лідерам обласного футболу у Карлівці мало кому хотілося. От і залишилася еліта облас­ного футболу з 9-ма командами, які й про­довжать боротьбу у серпні. Втім, як кажуть, \”отряд не заметил потери бойца\” і обласний футбольний експрес рухається далі.

 

Після першого кола тріо лідерів суттєво відірвалося від решти команд і навряд чи ко­гось до себе підпустить. Краща аматорська команда України – \”Нове життя\” має певні проблеми в першості Полтавщини, машівча- нам не вдалося пройти перше коло без втрат. А чого було варте 0:3 у Градизьку! Проте саме \”Нове життя\” лідирує на проміжному фініші, а два інших претенденти на \”золото\” – градизький \”Темп\” і комсо­мольський \”Фламінго\” поки що відстають від лідера на два пункти. Решта команд ліги – міцні середняки, які й слугують барометром рівня обласного футболу взагалі, лише кобе­ляцький \”Колос\” трохи поступається класом решті суперників, але відібрати очки може у будь-кого, трохи б футбольного щастя…

 

Цікавою та непередбачуваною обіцяє бути боротьба за четверту сходинку, на яку претендують укомплектовані досвідченими бійцями \”Глобине\”, \”Лубни\”, \”Псел\”, \”Ат­лант\” і молода команда з обласного центру – СК \”Полтава\”, створена лише в минулому році. Кістяк полтавців складають 17-20-річні юнаки, які мріють про футбольне майбутнє на професіональній арені. На жаль, облас­ний центр, як і потужний у фінансово-про­мисловому відношенні Кременчук, власних команд в обласних змаганнях більше не ма­ють. Тому поки що ентузіазм і любов до фут­болу на обласних теренах насправді пере­магають.

 

На жаль, залишає бажати кращого став­лення деяких команд до змагань юнацьких складів. Не всі поки що усвідомлюють прос­ту істину: готувати зміну – справа не лише соціально важлива, але й вдячна. Адже діти – це наше майбутнє, це майбутнє нашого футболу. І без уваги до юних гравців сьогодні у команди не буде власного майбутнього.

 

Юлія НЕПИЙПИВО

 

Усе про першість Полтавщини

Погода