- 09-08-2015, 09:08 - sasa 183

Пані Фортуна повертає борг Ворсклі

Пані Фортуна повертає борг Ворсклі

Полтавська Ворскла здобула 4 поспіль нічию в новому чемпіонаті. Але на відміну від трьох попередніх, ця, нічия – найцінніша, адже була здобута у грі з Шахтарем та ще й в останній хвилині матчу. Таким чином, можна сказати, що пані Фортуна, повернула борг Ворсклі, після прикрого матчу у четвер із Жиліною…

 

Ворскла – Шахтар – 2:2

Протокол

 

Команди з протилежними емоціями після своїх єврокубкових виступів підходили до звітного матчу. Якщо донецький Шахтаря відсвяткував впевнену перемогу над Фенербахче в кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів, то Ворскла, також здолавши свого суперника, вимушено покинути Лігу Європи. Таким чином, не просто виснажені фізично підходили до поєдинку полтавці, а ще й, можливо, пригнічені морально втраченим результатом.

На стартових хвилинах матчу гра розвивалася більш-менш однаково. Володіли більше м\’ячем та ініціативою футболісти донецького Шахтаря, але при цьому моменти біля воріт Ткаченка майже не виникали. Ближче до середини тайму вже більше розбігалися футболісти, почали виходити і непогані атаки. Шанс відзначитися був у Гладкого після подачі з кутового, але виручив свою команду голкіпер біло-зелених Ткаченко. Через хвилину вже Громов в атаці у відповідь потужним пострілом змусив Каніболоцького вступати в гру.

Гольовий удар донеччанам вдалося завдати ближче до кінцівці першого тайму, коли нікого особливо такий поворот подій не віщувало. Тейшейра здорово на швидкості прорвався в чужу штрафну з лівого флангу атаки, прострілив у центр, де Гладкий в боротьбі не дотягнувся до м\’яча, але зате набіг Марлос ударом в один дотик вміло перекинув м\’яча через голкіпера. Однак, до перерви в ролі лідера гірники так і не дісталися. Вже в доданий арбітром час Громов потужним ударом зі штрафного змусив Каніболоцького парирувати м\’яч перед собою, після чого Баранник першим встиг на добивання.

Незважаючи на забитий гол Сачко був не дуже задоволений розвитком подій на футбольному полі. Тому відразу після перерви у ворсклян було проведено дві заміни. Замість Баранника на вістрі атаки вийшов Ковпак, а розбити тріо опорників на користь атаки був покликаний Бартуловіч. На таку більш відкриту гру в другому таймі зважився наставник Ворскли. Правда, корисного спочатку було мало. Моменти так і посипалися у гостей зі стартом другої половини зустрічі. Удар Гладкого головою з лінії воротарського парирував Ткаченко, як і постріл Марлоса точно в кут воріт з лінії штрафної.

Другий забитий гол гості зуміли провести завдяки зусиллям Едуардо. Кучер виконав ідеальний закид від центру поля на правий край чужого штрафного, де бразильський хорват відірвався від Даллку, після чого впевнено пробив повз голкіпера у кут воріт. Ще як мінімум кілька шансів доводити рахунок до впевненого було у підопічних Луческу. Найкращий момент втратив Тейшейра, не реалізувавши вихід сам на сам.

Розплата за втрачені шанси послідувала вже в доданий арбітром час. Бартуловіч отримав пас від Міщенка на лівому фланзі атаки, після чого виконав класний простріл у воротарський, де Ковпак ударом в один дотик відправив м\’яч у сітку.

Погода