Новини - 06-06-2010, 09:06 - sasa 236

Пауерліфтинг: перемога на Чемпіонаті Європи

Пауерліфтинг: перемога на Чемпіонаті Європи

У Донецьку відбувся перший Чемпіонат Європи (за версією ІРА) з пауерліфтингу та жиму лежачи, партнером якого виступила компанія «WorldCenter». Вдало на єврофорумі важкоатлетів виступили спортсмени Полтавщини. В їх доробку сім медалей, з яких п’ять вищої проби.
 
Честь Полтавської області на змаганнях, що відбулися під егідою Всеукраїнської організації пауерліфтингу, захищало шість важкоатлетів-лубенців і один представник Кобеляк. Вони змагалися у донецькому суперсучасному спортклубі «Спорт-Макс», де їх суперниками були пауерліфтингісти з Росії, Білорусі, України і Молдови. Спортсмени виступали серед аматорів в безекіпірувальному дивізіоні. Це означає, що змагалися полтавці серед любителів, не використовуючи спеціальну екіпіровку з проведенням допінг-контролю.
 
Як повідомив голова Лубенської Бездопінгової Федерації пауерліфтингу Сергій Колісник, на змагання завітав сам віце-президент Всесвітньої асоціації пауерліфтингу (ІРА) Жене Ричлак (Англія), який є феноменальною людиною у світі спорту. Адже він перший у Світі здолав у жимі лежачи вагу у 1000 фунтів (400 кг), а згодом ще і 450 кг. Ще він є чотириразовим чемпіоном Світу з пауерліфтингу, суддею міжнародної категорії. На планеті таких спортсменів декілька, серед них і Ричлаг, який у Донецьку всіх здивував розмірами свого тіла (стокілограмові важкоатлети перед ним виглядали наче малюки). Щодо самих змагань, то першими включилися у боротьбу жінки. У ваговій категорії до 63 кг лубенка Ольга Хорошко стала третьою, здобувши першу нагороду для команди. За сумою триборства Ользі не вистачило 5 кг до нормативу «Майстра спорту міжнародного класу». Далі лубенка Ірина Педоряка у своїй віковій і ваговій категорії  виборола першу золоту нагороду.
 
Юний лубенець Дмитро Чеверда посів перше місце (вага до 67,5 кг) серед тінейджерів , а досвідчений Ігор Прус теж здобув «золото» у ваговій категорії до 75 кг (відкрита вагова група). У цій же вазі у віковій групі 65-69 років лубенець Володимир Василенко виборює чергове «золото» для команди. Важкоатлет з Кобеляк Юрій Чернявський у вазі до 100 кг (відкрита вікова група) здобув срібну медаль чемпіонату. І на завершення змагань золота нагорода дісталася Сергію Коліснику з Лубен (вага до 100 кг), який був найсильнішим у віковій категорії 45-49 років. Він виконав норматив «Майстра спорту України» за версією ВОП. За підсумками престижних змагань пауерліфтингісти Полтавщини здобули сім нагород, з яких п’ять золотих, по одній срібній і бронзовій медалі.
 
Лубенські спортсмени висловлюють подяку за допомогу у поїздці на змагання ВАТ «Лубенський молокозавод», (голова правління Василь Максимов), а також приватному підприємству «Лубнипропансервіс» (головний інженер Дмитро Наріжний).

Фото на згадку: лубенці і Жене Ричлак.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода