Останні новини - 01-04-2013, 06:04 - sasa 205

Павлов готує позов на Ворсклу до європейського суду із прав людини

Микола Павлов

Неординарна ситуація, в якій головний тренер Іллічівця Микола Павлов опинився в розпал минулого року в зв’язку з відмовою керівництва його колишнього клубу – Ворскли повернути йому трудову книжку, ще в лютому змусила фахівця звернутися в Палату по вирішенню суперечок ФФУ.

Тривалу на довгі дев’ять місяців справу за участю одного з ветеранів українського тренерського корпусу та ФК «Ворскла» зайшло в глухий кут.

Незважаючи на запевнення керівництва полтавського клубу відпустити Павлова в Маріуполь без будь-якої компенсації, на сьогоднішній день в «Ворсклі» чекають відступні, сума яких обчислюється 3 мільйонами доларів.

– Якщо мені і доведеться виплачувати ці гроші, то я із задоволенням перерахував би з в один із дитячих будинків Маріуполя, але аж ніяк не власнику «Ворскли» Костянтину Жевагу, – категорично заявив Микола Павлов.

Досвідчений фахівець, через виниклу ситуацію більшу половину сезону-2012/13 проводить не на звичному місці на тренерській лаві, а в службових ложах стадіонів, не збирається сидіти склавши руки і надалі. Він має намір покласти край тривалій проблемі, з якою вперше зустрічається в своїй професійній кар\’єрі.

Не бачачи виходу з стала тупикової ситуації, головний тренер «Іллічівця» підготував всі необхідні документи по даній справі, які відправив у Велику палату Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі. Ця впливова міжнародна організація є вищою судовою інстанцією континенту, розглядаючи скарги громадян з усіх країн Європи.

Микола Павлов сподівається, що втручання ЄСПЛ допоможе йому розрубати гордіїв вузол і ще до завершення нинішнього чемпіонату перебратися на тренерську лаву.

Погода