- 10-05-2013, 09:05 - sasa 166

Павло Ребенок: Пишаюся, що за контрактом належу Металісту

Павло Ребенок: Пишаюся, що за контрактом належу Металісту

Півзахисник Ворскли Павло Ребенок поспілкувався з прес-службою ПЛ напередодні домашнього матчу проти донецького Металурга
 
− Павле, першу частину чемпіонату ти провів у «Металісті», але повернувся до Полтави…
− Скажімо так: «Металіст» не стоїть на місці. Прогрес цього колективу очевидний, і його сьогоднішнє перебування на другому місця говорить саме за себе. Харків’яни досягли справжніх успіхів. Тому я пишаюся тим, що грав за цю команду і сьогодні за контрактом належу саме їй.
 
− А що скажеш про «Ворсклу» до від’їзду і після повернення сюди?
− Зараз будується нова команда. З колишнього складу багатьох гравців уже немає − вони грають в інших місцях. Сьогодні у нас інший тренер, а, значить, втілюється у життя інше бачення футболу. Але це не значить, що все старе зруйноване. Послідовність яскраво простежується за багатьма показниками. Сергій Свистун не став міняти основну ігрову схему, яку прищепляв нам Микола Павлов, практично та ж програма підготовки до сезону та до окремо взятої гри. Багато що залишилось.
 
− Ти взяв участь у всіх весняних поєдинках, але не завжди виходив зі стартових хвилин…
− Влитись в оновлену «Ворсклу» мені було зовсім неважко. З молоддю я був знайомий, адже ці гравці виступали за резервний склад. Тренер також працював у структурі клубу. Ну а визначення тих 11-ти гравців, які розпочинають поєдинок, це його прерогатива. Наставник бачить, хто в якому емоціональному та фізичному стані знаходиться. Отже, йому збоку видніше, хто коли краще готовий.
 
− А взагалі як ставишся до думки, що повертатись − погана прикмета?
− У мене до неї своє ставлення. Я не вперше повертаюсь до «Ворскли». Двічі переходив також і до «Металіста». Можливо, для когось це погано. Я на подібні речі не звертаю уваги.
 
− У попередньому турі ви просто розтрощили у Запоріжжі господарів. Це «Ворскла» додала чи «Металург» виправдовує свій статус аутсайдера?
− Просто нам було більш потрібно перемагати. Тому кожен з моїх партнерів вийшов з нестримним бажанням здобути три очки. Також можу сказати, що не настільки все погано було і раніше, якщо говорити про гру команди. Тоді не все виходило, а проти «Металурга» був наш день.
 
− Донецький «Металург» – більш серйозний опонент. Що думаєш про наступний матч?
− Гадаю, не перебільшу, якщо скажу, що у Полтаві нікому легко не буває. Усім суперникам даємо бій, граємо на перемогу. З донеччанами ніякого винятку не буде. Звичайно, знаємо, що це збалансований сильний колектив, який справедливо близький до виходу у Лігу Європи. Тим приємніше буде, коли зможемо виграти у «Металурга». Виділяти у стані супротивника нікого не стану, адже саме ця команда уособлює зразок колективних дій.
 
− І нарешті кадрове питання. Як справи з травмованими, зокрема, з Ахмедом Янузі?
− Ахмед саме зараз відновив тренування у загальній групі. Але наш форвард багато пропустив, тому йому ще потрібно певний час, щоб набути оптимальні кондиції. Решта виконавців готові зіграти у суботу, попрацювати на результат і спробувати покращити становище у турнірній таблиці.

 

УПЛ

Погода