- 29-09-2010, 01:09 - sasa 141

Під пильним оком Іщенка

Під пильним оком Іщенка

Матч 12 туру чемпіонату України між «Зорею» та «Ворсклою» обслуговуватиме суддівська бригада на чолі з арбітром у полі Ігорем Іщенком із Києва

Про стосунки «Ворскли» й Іщенка можна писати багато. Варто лише сказати, що найближчій матч буде для нього вже 34 офіційним поєдинком який він судитиме ворсклян. Все розпочалося ще 7 жовтня 1993 року. Тоді ще хмельничанин Іщенко судив матч в Ужгороді проти «Закарпаття». Та гра принесла перемогу господарям із мінімальним рахунком 1:0. А перша перемога за арбітражу Іщенка трапилася 5 квітня 1995 року. Тоді «Ворскла» вдома обіграла чортківський «Кристал» – 2:0.

Перший матч в елітному дивізіоні Іщенко провів за участю «Ворскли» 26 жовтня 1996 року. В Сімферополі полтавці зіграли внічию з «Таврією» – 1:1. 21 травня 2000 гру «Прикарпаття» – «Ворскла», яка закінчилася перемогою біло-зелених – 1:0, Іщенко вже судив як арбітр, що представляє столицю України – Київ.

Отже, загалом Іщенко провів 33 офіційних поєдинки за участю нашої команди. «Ворскла» 11 разів перемагала, 6 разів грала внічию та 16 разів зазнавала поразок. 6 разів Іщенко призначав пенальті у ворота суперників «Ворскли» (3 реалізовано) та 8 разів ставив «точку» в наші ворота (7 реалізовано). 113 разів показував жовті картки командам (57 разів карав «гірчичниками» ворскляни). 4 рази вилучав гравців з поля (двічі полтавців).

Цікавий факт. Останні 5 матчів за суддівства Іщенка «Ворскла» жодного разу не програла, правда 4 з них закінчилися внічию. А ось останню зустріч за суддівства Іщенка «Ворскла» виграла в Харкові у «Металіста» – 3:2.

Допомагатимуть Іщенку судити матч арбітри на лінії: Геннадій Бич та Станіслав Боклажко – обидва з Києва. Резервний арбітр, він же, за традицією головний рефері матчу молодіжних складів – Юрій Вакс (Сімферополь). Делегат ФФУ – Геннадій Лисенчук (Київ). Інспектор – Валерій Лисенко (Одеса).

Нагадуємо, що матч «Зоря» – «Ворскла» відбудеться у суботу, 2 жовтня, в Луганську на стадіоні «Авангард». Початок матчу о 15 годині. Прямі трансляції на Першому національному на каналі «Футбол».

Погода